Van-e szabály arra nézve, hogy a telekhatárnál maximum milyen nagyságú növényt növeszthet a szomszéd?
Figyelt kérdés
A házunktól 3,5 méterre, a szomszéd a telekhatár mellett tujasövényt ültetett, ami most már 4-5 méteres. Leárnyékolja a házunkat.Sajnos hiába keresem a helyi építési szabályzatban, nem látok erre nézve szabályt. Van esetleg valakinek ötlete, hol lehet ez a kérdés szabályozva? Azt is olvastam, a jegyzőnél lehet birtokvédelmi eljárást kérelmezni. De milyen alapon?#tujasor
2021. szept. 18. 21:13
1/11 anonim válasza:
A helyi építési szabályzat határozza meg, tehát településenként eltérő. Nincs rá egységes, országos szabályozás.
2/11 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez volt tavaly. Nem tudom, mi a szabály, de a tujak a miénk. A szomszéd kérte, hogy vágjuk le a tetejét, mert neki a kertben (pici kertje van) semmi napsütés nincs a tujak miatt.
Mondtam neki, hogy ok, hozzájarulok, de neki kell levágnia. Ő levagta, a tujaknak semmi bajuk nincs, és megmaradt a jó szomszédi viszony.
Próbáld meg előbb megkérni őket, hátha rendesek, és megengedik.
3/11 anonim válasza:
A benapozást az oték szabályozza. A birtokvédelmi eljárás elindítható bármikor. De előtte célszerű lenne a szomszéddal is beszélni.
4/11 anonim válasza:
Helyi epitesi szabályzatban kell megnézni vagy az onkormanyzatnal érdeklődni. Telekhatarra telepített sövényre szokott lenni szabályozás.
5/11 anonim válasza:
Uristen micsoda problemak! Meg szerencse, hogy nem erdo mellett elsz :)))
6/11 anonim válasza:
Helyedben irnek a NASA-nak, hogy allitsak uj palyara a Napot :D
7/11 anonim válasza:
Jó proli vagy, 2-es, elb*szod a szomszéd udvarát, és még mosod is kezeidet.
8/11 anonim válasza:
Beszeld meg ezt vele,h nem jon at a nap vagjatok le a tetejet.
Ha nem akar szandekosan kiszurni veled,akkor biztos levagja.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő hozzászólásokat. A NASA-s és előtte lévő hozzászólónak szívből kívánom, hogy soha ne kerüljön olyan helyzetbe, amikor más miatt sötét az otthona.
2021. szept. 19. 14:46
10/11 anonim válasza:
Nálunk is pont ez van.
Viszont nekem minden pénzt megér, hogy nem lát át hozzánk az udvarba a szomszéd, még az emeleti ablakából sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!