Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A jobb oldalon lévő kerítésem...

A jobb oldalon lévő kerítésem elméletileg a telekhatáron van. Ha a földmérő megállapítja, hogy valamelyik irányba el van tolódva, akkor a legkisebb eltérés esetén köteles vagyok arrébb tenni vagy van e ennek tűréshatára?

Figyelt kérdés
A jobb oldali szomszédom, szeretné újra mérni a telek határt hivatalos földmérővel, mert véleménye szerint a kettőnk között lévő kerítés nem a telek határra esik.A mostanit az előző telek tulajdonos építette 15 évvel ezelőtt, sajnos nem tudom megmondani, hogy van e valóságalapja a szomszédom állításának. Beszélni nem lehet vele,próbáltam,ha csak 15 cm is az eltérés, akkor kijelentette, hogy kötelezni fog engem arra, hogy arrébb tegyem.

2021. jún. 1. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
49%

Ezt velem is eljátszotta a jobb oldali szomszédom. Kijott a foldmero, kituzte a karókat,ami a szomszéd javára volt kb 10-15cm-rel...

En közöltem a szomszéddal, hogy ha arrébb akarja tenni a kerítést, hát rajta, de tőlem segítséget ne várjon. A kerítés azóta is ott áll, ahol volt, a tulaj pedig eladta a telket másnak.

2021. jún. 1. 10:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt egy ilyen idióta szomszéd aki kihívta a földmérőt.

Kiderült, hogy az ő kerítése van az én telkemen, kb. 20 cm-rel.

Azóta behúzta fülét-farkát.

(Engem meg nem érdekel.)

2021. jún. 1. 10:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Eddig próbáltam kedvében járni, levágni azokat az ágakat, bokrokat, amiért szólt és tényleg zavaró lehet. De már elegem van belőle. Legutóbb a bambuszért szólt ,mert nem tetszik, hogy magas és közel van a kerítéshez, és szerinte áthullik a levele, amit összekel szednie. A derékig érő gaz a kertjében nem zavarja, ami a néhány méternyi zöld felületen megmaradt, minden mást térkővel borított. Nem is érti az előző tulaj miért ültetett magasra növő bambuszt kettőjük közé. Hát én már megértettem. Úgyhogy a bambusz marad.(hozzá nem nő át, mély a kerítés alapja)
2021. jún. 1. 11:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Bíróságon perelhet a szomszéd, hogy helyezd át a kerítést, ha az ő telkén áll. Magától nem foghat neki lebontani.

Úgy tudom, hogy ha jelentéktelen a különbség, és legalább 10 éve ott van a kerítés, és ez alatt nem szólt érte a szomszéd, akkor a bíróság se helyezteti át. Jogszabályt nem tudok erre.

Egy rokonomnál is kötözködött a Romániából, városból érkező új szomszéd, kimérette, és ott is az ő kertje felé kellett vinni a kerítést... De felesleges volt, mert csak a kétméteres gaz nőtt a kertjében, nem művelte. Aztán el is adta a házat, Pestre költözött, panelbe.

2021. jún. 2. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!