A jobb oldalon lévő kerítésem elméletileg a telekhatáron van. Ha a földmérő megállapítja, hogy valamelyik irányba el van tolódva, akkor a legkisebb eltérés esetén köteles vagyok arrébb tenni vagy van e ennek tűréshatára?
Ezt velem is eljátszotta a jobb oldali szomszédom. Kijott a foldmero, kituzte a karókat,ami a szomszéd javára volt kb 10-15cm-rel...
En közöltem a szomszéddal, hogy ha arrébb akarja tenni a kerítést, hát rajta, de tőlem segítséget ne várjon. A kerítés azóta is ott áll, ahol volt, a tulaj pedig eladta a telket másnak.
Nálunk is volt egy ilyen idióta szomszéd aki kihívta a földmérőt.
Kiderült, hogy az ő kerítése van az én telkemen, kb. 20 cm-rel.
Azóta behúzta fülét-farkát.
(Engem meg nem érdekel.)
Bíróságon perelhet a szomszéd, hogy helyezd át a kerítést, ha az ő telkén áll. Magától nem foghat neki lebontani.
Úgy tudom, hogy ha jelentéktelen a különbség, és legalább 10 éve ott van a kerítés, és ez alatt nem szólt érte a szomszéd, akkor a bíróság se helyezteti át. Jogszabályt nem tudok erre.
Egy rokonomnál is kötözködött a Romániából, városból érkező új szomszéd, kimérette, és ott is az ő kertje felé kellett vinni a kerítést... De felesleges volt, mert csak a kétméteres gaz nőtt a kertjében, nem művelte. Aztán el is adta a házat, Pestre költözött, panelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!