Van valakinek tapasztalata öntöttvas kályhákkal kapcsolatban?
Szeretnénk egy másodlagos fűtést, és azt találtuk ki, hogy kandalló, vagy cserépkályha helyett öntöttvas kályhát vásárolunk, valami ilyesmit:
Semmilyen tapasztalatunk nincs ezen a téren, akinek van, kérem írja le a hátrányait, előnyeit, vagy, hogy mire figyeljünk a vásárlás során.
Köszönöm a választ:) az a baj, hogy nincs helyünk a cserépkályhára.:( nem csak az anyagiak vezérelték a választást,hanem a rendelkezésre álló hely is.
A házunk nagyon jól szigetelt, az tartja a meleget, elvileg elég lenne ha a légtömeget a kályha felmelegítené 25 C-ra ekkor már érezhetó gázmennyiséget tudnánk spórolni. Mekkora szobát tud egy ilyen felmelegíteni?és kb mennyi idő alatt?
Jó hogy mindenki a kérdésre válaszol:))
mert a ház készen van, nem akarok vésni.
Igazából mint ahogy a kérdésben is szerepel MÁSODLAGOS fűtésről van szó, ami működik áram nélkül is, ezért kályha.
A cserékkályha is szóba került, de nincs akkora hely hogy elférjen egy tsztességes.A kandalló meg nem tetszik.
A kályhának nem kell tartani a hőt, mert azt tartja a ház.
Szóval van valakinek tapasztalata öntöttvas kályhával kapcsolatban?
Olyat kell venni amibe sok cucc befér..
Kinézet ide vagy oda, én vettem egy kandallóbetétet anno 100 ezerért, de az egész egy vasdoboz lényegében amiből a nagy üveg kb 1 év múlva ki is tört mert sokat raktam be és rányomtam az ajtót :D
Be lett hegesztve 3 mm es vaslemezzel!
a tűztér 70x 60 és kb 40 centi mély!
A teli kukászsákot be lehet taposni egy két fahasábbal aztán haddszóljon :D:D:D
Van amikor annyira beindul, hogy az elején izzik a vaslemez!
Elektronikai nyákokat szoktam elé tartani, mert magától lehullanak róla az ic-k nem kell leforrasztgatni :P
Szóval egy ilyen cizellált csővel aminek az aljába belefél 3 hasáb fa, nem sokat érsz el szerintem!
És van még egy trükk, körbe kell rakni ablakosan kéménytéglával vagy legalább a két oldalát, mert az felmelegszik és még akkor is ontja a hőt amikor a kályha már régen kihűlt!
Ha fal mellé teszed a kályhát akkor meg egyébként is kell mögé egy kis "tűzfalat" húzni téglából kb 10 centire a rendes faltól hacsak nem akarod hogy megrepedezzen a plafon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!