Orchidea hozzáértők! Szerintetek elég lesz 3 db 17cm-es cserépbe 8 liter Hochwertiges Orchidea-közeg?
Figyelt kérdés
Phalaenopsis Orchideákról van szó :)
Nemrég vettem Florimo-t,de az katasztrófa minőség szempontjából...
#orchidea #Hochwertiges közeg
2021. szept. 6. 19:16
11/16 anonim válasza:
Most már magad is kiszámíthatod.
Még segítek: a kör területét úgy számítjuk ki, hogy a sugarát (azaz az átmérő felét) négyzetre emeljük (megszorozzuk önmagával) és beszorozzuk a Ludolf-féle számmal, ami = 3,14.
A másik kör esetében ugyanez a megoldás.
Aztán összeadod a két területet, veszed a középarányosát (osztod kettővel és ezt a számot beszorzod a magassággal.
12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséged :)
2021. szept. 9. 11:27
13/16 anonim válasza:
kijött a 8,11875 liter eredmény? Akkor jó.
14/16 A kérdező kommentje:
Igen kijött :)
Majd jövőre ültetem át az összeset :)
Igaz,hogy kértem kis segítséget,facebook orchideás csoportban,és ott is segítettek,hogy még marad is ki :)
Mert most Florimoban van a két 14-es...de az a közeg "borzalmas"...
2021. szept. 11. 09:34
15/16 anonim válasza:
Azért írták, hogy marad is ki, mert a #7 is már megírta, hogy gyökerek térfogata is helyet foglal el. Én ezzel nem akartam szórakozni, gondolva - később is jó lesz utántöltésre, vagy egy új orchideának.
16/16 A kérdező kommentje:
Igen,így van :)
2021. szept. 14. 08:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!