Orchidea hozzáértők! Szerintetek elég lesz 3 db 17cm-es cserépbe 8 liter Hochwertiges Orchidea-közeg?
Phalaenopsis Orchideákról van szó :)
Nemrég vettem Florimo-t,de az katasztrófa minőség szempontjából...
A csonkakúp térfogatát úgy számítjuk ki, hogy a két kör területének vesszük a középarányosát (amit felülről elveszünk, hozzáadjuk az alaphoz, tehát kapunk egy henger alakot) és beszorozzuk a magassággal.
Ha már megvetted a 8 litert akkor ültess el annyit, amennyire futja, a maradék cserepekbe pedig megveszed később. Nem fontos azonnal minden virágot elültetni (átültetni).
Most mértem le gyorsan :D
A cserép átmérője 17 cm,magassága pedig kb 15 cm
Nem tudom,hogy ez mennyit segít Neked,de szerintem bőven elég lesz a 8 liter Hochwertiges :)
Nem írtad meg, hogy hány centi a cserép aljának a BELMÉRETE, tehát nem a külső, mert abba nem tehetsz közeget.
A cserép felső területe plusz a cserép aljának a területe osztva 2-vel, az eredmény szorozva a magassággal. Ez egyenlő a cserép (köb)tartalmával. Ebből valamit le lehet vonni, a gyökerek térfogatára.
Szia! :)
Ahogy ígértem Neked,gyors meg is mértem...:)
A cserép átmérője 17 cm,magassága 15 cm, a cserép aljának belmérete 12 cm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!