Hogyan fűtsek tűzhellyel és vízforralóval?
Adott egy házikó ami nincs jól szigetelve, ki van hülve, és nincs benne fűtés. A sütő nem működik, csak a főzőlap. Van még egy csudajó vízforraló ami eddig megbízhatóan működgetett. Lényegében ennyi van ami hőt tud teremteni a semmiből.
Fizikából sose voltam jó, légyszi ezért ne kövezzetek meg. Pillanatnyilag az egyik főzőlap megy üresben és próbál életben tartani. Ha mind a négyet bekapcsolom az lecsapja az áramot, kettő még talán biztonságosan működik. Kérdés, hogy ha forralok vizet és azt fazékban rádobom, és hagyom elforrni, az mennyivel gyorsítja a folyamatot, van-e értelme, valamint van-e bárkinek bármilyen egyéb mentő ötlete? Keddig kéne itt túlélnem...
Most azért még nincs annyira hideg. Egy sima takaró elég bőven, nem fogsz megfagyni.
Ha mi 2 kisgyerekkel is megvagyunk akiken egy nyári hálózsák van,akkor talán te is megleszel.
Diák vagyok, ez meg egy családi "nyaraló" ami évek óta nem volt használva és nincs túlzottan felszerelve. Otthon finoman fogalmazva nem valami jó a családi légkör, úgyhogy időnként elmenekülök ide. Hosszú távon ide is tervezek költözni, már össze van szedve hogy mit kell addigra megoldani és hogyan, autó projekt is folyamatban, és amikor nem itt vagyok akkor dolgozok. Szóval nincs nagy vész, jó lesz ez.
A válaszokat meg köszönöm, már megnyugodtam és nem rettegek a fagyhaláltól :)
Esetedben csakis a dinamikus fűtés a legjobb. Beballagsz egy áruházba, veszel egy fűtőventillátoros kis kütyüt(4-5 ezer), azzal kiválóan lehet fűteni, gyanis forgatja a levegőt. Két fokozata van, 1000, és 2000 Watt. Nálam bevált, a statikus fűtés nem az igazi, pláne, ha alkalmi.
A vízforralót, meg a rezsót gyorsan felejtsd el, mert kis hatásfokúak, és hamar tönkremennek.
A tűzhely és a vízforraló nem fűtésre való. Ezekkel nem fogsz tudni felfűteni egy házat. Nincs akkora teljesítményük és a kialakításuk miatt sem alkalmasak a levegő fűtésére.
A vízforralásnak semmi értelme, hacsak nem párásítás lenne a cél.
Ha nincs semmilyen fűtőberendezés a házban, akkor veszel valamilyen elektromos megoldást. Hősugárzó, fűtőventilátor, fűtőpanel, stb. Csak győzd fizetni a villanyszámlát! Mi lesz veled télen, ha már nyáron meg akarsz fagyni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!