Fűtesz már így augusztus végén?
Figyelt kérdés
Ma voltam a Bakonyban, a faluban volt 1-2 kémény, ami füstölt. Vizet melegíthettek, vagy fűthettek már? Kicsit furcsa, de nyilván ha fázik az ember, akkor fűt.2021. aug. 26. 19:36
11/22 anonim válasza:
Attól még, hogy hajnalban két órát 5-6 fok van, attól még a lakásban van 22-23, mert a falak még nincsenek áthűlve.
Kivéve, ha nincs tető, mint a 7-esnél, de még nála is 19 fok van. Mondom mindezt szigeteletlen cs.ház lakójaként.
De nincs ezzel gond, ha te fázol, akkor fűts, a többség nem fog!
12/22 A kérdező kommentje:
Isten ments, én is nyitott ablaknál alszom. :D Lehet, képletesen írta ezt a 7-es, valószínű inkább szigeteletlen tetőről lehet inkább szó.
2021. aug. 27. 18:05
13/22 Miss Endzsi válasza:
Szigeteletlen, a födém meg két deszka egymáson, két bejárati ajtó van, az is régi.
14/22 anonim válasza:
Nálunk sincs szigetelés. A ház '79-80-ban épült. A nyílászárók is még az eredetiek. Födém: fa gerenda, alul-felül deszkázva, a tetejére némi föld dobálva vékony rétegben. Már a második napja a szobákban éjszakára becsukom az ablakot, mert hajnalban elég hűvös jön be. És kb ennyi. Így van most kellemes 23-24 fok. Eszem ágában nincs fűteni.
15/22 Miss Endzsi válasza:
Nem értem, akkor miért van ilyen hideg itt. Télen 10 órába telik, mire 20 fok lesz bent, ha kint mínusz 7 van. 7 óra múlva reggelre pedig leesik 9 fokra a hőmérséklet, belülről van fagyva az ablak. Átlagosan 15 fok szokott lenni télen napközben, amint nem maxon van rakva a kazán esik le ennyire, egyébként 17-18 fok az amire jó eséllyel fel lehet fűteni alvásig.
16/22 Miss Endzsi válasza:
De, az elmondásod alapján lehet nálunk az ajtó a nagyobb hibás akkor. Az egyik nem záródik már jól, azon rendesen durva hideg jön be, a küszöb felett a meztelencsiga is befér. A másik sem jobb, alul van egy pont, ahol átszűrődik a fény.
17/22 anonim válasza:
Itthon nem, de a munkahelyen be kellett röffenteni tíz percre.
Éjszakára mentem, előtte egész nap nyitva volt minden, és nekem már 20 fok lehetett. Most meg, ugye, hozzá vagyok szokva a meleghez, úgyhogy ablakot becsuktam, és bekapcsoltam a kazánt. Utána még éjjel 2 körül is bekapcsoltam 10 percre, mert már megint hűvös kezdett lenni. (Kicsi épület, vékony falakkal, szigetelés nélkül, gyorsan lehűl.)
18/22 A kérdező kommentje:
Ma már este én is begyújtottam a kazánba. A szigetelés itt se a legjobb, sajnos. 19 fokra esett vissza itt is, a falak már eléggé hidegek.
2021. aug. 28. 20:46
19/22 anonim válasza:
Nem fűtök, mert ha elkezdem, akkor már mindig kell.🥶
20/22 anonim válasza:
14-es vagyok. Na, ma reggelre nálunk is már csak 21 fok lett. Lehet hogy a fürdőszobában is be fogom csukni már éjjelre az ablakot. Fűteni még mindig nem fűtök, hiszen jövő héten 24-25 fok is lehet. Inkább éjszaka betakarózunk, nappal felveszek egy pulóvert. Bőven elég volt, hogy tavasszal májusig fűteni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!