Melyiket szeretitek legjobban: az erkélyt, a teraszt, vagy a loggiá-t?
3-as: Nem, a francia erkély az, amire kilépni nem tudsz, csak egy nagyon keskeny erkély, amit mondjuk csak törölköző kiteregetésére használhatsz.
A loggia az, amelyiket mindkét oldalról fal vesz körül (sokszor ezeket is helytelenül erkélynek hívják, pedig az erkély csak az, amelyik teljesen kilóg az épületből, és mindkét oldalt nyitott).
Éppen ezért a francia erkélyt azért nem írtam ki a lehetőségek közé, mert szerintem az kb. semmire nem jó.
1-es, nem arra gondoltál véletlenül?
1-es vagyok, nem, én tényleg a loggiára gondoltam. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha van egy szobád, annak kiveszed egy falát, az mire jó. Mert tulajdonképp az a loggia.
(Mert a definíciód nem teljesen helyes. Az erkély a lakáson kívül van, ugye általában nyitott, de például ahol egymás mellett vannak az erkélyek egy emeletes házban, ott lehet ugye 3 oldalról zárt, attól még erkély marad. A loggia viszont tényleg a lakáson belül van, csak épp egy külső fal nélkül, esetleg a külső fal helyén oszlopok meg boltíves vannak.)
7, nincs lakáson belül, csak nem emelkedik ki a fal síkjából. Építészeti megoldás ez is.
A hasznos alapterületbe jobban beleszámít, mint az erkély, és könnyebb beépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!