Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki hanyadik emeleten lakik...

Ki hanyadik emeleten lakik panelban és miért? Szereti, ha igen miért ? HA nem miért?

Figyelt kérdés

2021. aug. 6. 12:08
A kérdező szavazást indított:
Első
Második
Harmadik
Negyedik
Ötödik
Hatodik
Hetedik
Nyolcadik
Kilencedik
Tizedik
21 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
8. kevesebb a zaj, a por, jobb a kilátás, jobb a levegő és fényesebb, mint az alsóbb szinteken, ahol a fa lombja árnyékol. Ha gond van a lifttel, akkor a 6. emeleten át lehet menni a szomszéd lépcsőházba (a tűzvédelem miatt), de volt, hogy már gyalog végigjártam, nem volt probléma, akkor sem.
2021. aug. 6. 12:17
 2/13 A kérdező kommentje:

Direkt pont a 8.ra akartál költözni vagy ezt dobta a gép?

Köszönöm a választ amúgy!

2021. aug. 6. 12:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt dobta a gép, de nem volt ellenemre.
2021. aug. 6. 12:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
10. emelet: Sokan ódzkodnak tőle, de én nagyon szeretem. Előnyei ugyanazok, mint amiket az 1-es leírt, plusz nem járkál senki felettem.
2021. aug. 6. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

3. emelet, ezt dobta a gép.

Én kifejezetten szeretem hogy fák vannak az ablak előtt, sajons a zaj jobban feljön.

Liftet meg csak akkor kell használnom ha cipekedek gyalog gyorsabb vagyok mint a lift :)

Szerencsere a felső szomszédok csendben vannak.

2021. aug. 6. 13:22
 6/13 A kérdező kommentje:

Szüleim is 3-on laknak előtte fák, felső szomszéd csendes, már panoráma is van és ezt még be lehet vállalni gyalog is.

Nekem a 2-on sikerült lakást találnom de a szüleimével ellentétben itt nincs szerviz szint ezért kb olyan lehet mint itt az első.

Szerencsére előtte park van és nincs sok mozgás de a 3-6 talán szebb és csendesebb is.

2021. aug. 6. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

Most 4. emeleten vagyok, ez relatív optimális. Innen már van némi kilátás, és a fák szintje felett vagyok, bár a hangok ugyanúgy feljönnek és minden irányból ott van a szomszéd is.

Lassan költözöm saját lakásba az 2. emeleten lesz, viszont alatta vannak a parkolók és garázsok így kvázi +1 szinten vagyok.

2021. aug. 6. 20:07
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

Laktam már a legfelső, 4. emeleten, harmadikon is, másodikon és földszinten, panel és újépítésű társasházakban (az újépítésű téglaépületeket is a panelhez hasonlónak tapasztaltam meg, vékonyak a falak, stb.).

Mindegyik emeletnek megvannak az előnyei és hátrányai.

A legfelsőn (4.) lakni azért volt jó, mert szép volt a kilátás és nem volt felső lakó, aki miatt úgy lehetett volna érezni, hogy mindjárt leszakad a mennyezet. Persze, attól még ki lehet fogni egy hangoskodó alsó szomszédot.

Hátránya, hogy nem volt lift (a 4 emeletes panelházakba még nem építettek be liftet), nehezebb cuccokat fárasztó volt felcipelni.

Nyáron a legmelegebb szint, mert közvetlenül a tető alatt van és a felhevült födém ontja magából a hőt (klímát ajánlott beszerelni), viszont télen is meleg van, a lent lakó fűtése jól felfűti a padlót.

A harmadikon és másodikon lakva is fárasztó felcipekedni, de ahol laktam ott volt lift, mert újépítésű, téglaépületek voltak.

Hártánya, hogy alul és felül is volt szomszéd és valahogy mindig kifogtam egy-egy zajgenerátort (én azért ügyeltem arra, hogy ne zavarjak másokat).

A földszinten, ami igazából magasföldszinti lakás volt (alatta garázsok), aki akart, polkázhatott a padlón, nem zavart senkit, nem kellett cipekedni, liftezni, mert a földszinten kilépsz az ajtón és már szinte az utcán vagy. Ezt szerettem benne.

Hátránya, hogy nincs panoráma és ha nyitva van az ablak, akkor behallani az utcán zajló beszélgetéseket, elhajtó autókat (a bezárt műanyag ablak és ajtó viszont jól szigeteli a hangot). Ezért nyáron ajánlottnak gondolom a földszintre legalább egy ablakklíma beszerelését, ami szellőzteti a lakást, nem kell kinyitni az ablakot. Nyáron a leghűvösebb emelet a földszint, viszont télen is (de azért a 20-22 fok simán megvan).

2021. aug. 30. 10:11
 9/13 A kérdező kommentje:
8as köszi a választ én 2on lakom és szívok a felső szomszédot hallani de szerencsére este csend van már ez is vmi !!!
2021. aug. 30. 12:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Még az alsót is lehet néha hallani. Ez iszonyat gáz.
2021. aug. 30. 16:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!