Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vasúttól az elektromágneses...

Vasúttól az elektromágneses sugárzás miatt milyen messze érdemes lakni?100-200 m az kevés?

Figyelt kérdés
2021. júl. 28. 11:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Ne higgy neki, már onnét látni hogy kamuzik, hogy 200kV távvezeték nincs is. Egyébként a vezetékekek között egymáshoz képest van 220 kV feszültség, nem a földhöz képest.

Az utcában 400V a vonali, 230 V a fázis feszültség, biológiai hatása kimutathatatlan nemcsak 100 méteren, hanem a tartósan alatta tartózkodás során is.

Amúgy meg gondolj bele, ha tényleg annyira káros nagyságú lenne a mágneses tér mondjuk 100 méren, akkor a mozdonyvezetőknek úgy kellene hullani, mint a legyeknek, hiszen a távolság csökkenésével négyzetesen növekszik a térerő.

Mérnök vagyok bízz bennem 🙂

Ha lefényképezed a szigetelőket az utcában, megmondom neked a rendszer feszültséget.

2021. júl. 28. 14:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Az adótorony más kategória, de azokat sem bolondok tervezték. Közvetlenül az antenna elé lógatott vizesflakon biztosan felmelegedne a mikrohullámoktól, de az antenna alatt már csak 1/100 a térerő az árnyékolás miatt. A vasbeton födém alatt meg már bosszankodsz, hogy szakadozik a vonal.
2021. júl. 28. 14:38
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

#9: az országos hálózat, látvanyosan hatalmas oszlopok, a vezetekek egymástol távol, es nagyon magasan.

ennyi van összesen:

[link]

a sima településeket összekötő vezeték nem ilyen, azok alacsonyabb feszültségűek

2021. júl. 28. 14:38
 14/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm

11: mik azok a szigetelők? hol kell fotóznom? bocsánat, hogy értetlenkedek

illetve adótorony is van kb 500-600m-re. Az mennyire közeli szerinted?

2021. júl. 28. 14:40
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
#11: a kutatás nem magyarországon készült, úgy szól, hogy 200kV+ távvezetékek környezetét vizsgálták.
2021. júl. 28. 14:43
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Az a bordás rúd, ami tartja a vezetéket.

[link]

kB = kV

Cirilbetűs a kép.

2021. júl. 28. 14:43
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, nem akartalak megbántani, de munkám miatt már többször olvastam ilyen "tanulmányokat" hát egyik sem volt meggyőző. Többsége kimondottan konteós komolytalanság.

Saját szakmai ismereteim és műszeres méréseim alapján sokkalta veszélyesebb átkelni reggelente a zebrán, mint a távvezeték alatt elsétálni.

2021. júl. 28. 14:48
 18/28 anonim ***** válasza:

A telefonod is sugároz.

Jobb, ha legalább 100 méterre vagy tőle...

:)

2021. júl. 28. 16:16
 19/28 anonim ***** válasza:

#17: amúgy én is villamosmérnök vagyok :) Csak ha leírom ide a maxwell egyenleteket, azzal semmi hasznos tanácsot nem adok, próbáltam köznyelven fogalmazni.

Egyébként nekem azért maradt meg a fejemben ez a kutatás (talán svédek voltak) mert egy gyerekkori haverom leukémiás lett, és ők pont a távvezeték mellett laktak.

Azért a távvezeték közbetlen közelében szó szerint érzed a feszültséget. Nyilván műszerrel még párszáz méterig kimutatható, és nem tudjuk milyen hatása van a szervezetre hosszú távon. Elég esélytelen is elkülöníteni az egyéb helyi és szovciális hatásoktól.

2021. júl. 28. 17:17
 20/28 anonim ***** válasza:

Sztem talán erre gondolsz who kapcsán

[link]

Mindig vizsgálgatják, nem egyértelmű, főleg gyerekek körében okozhat e valamit. Nem könnyű tesztelni, hogy gyerekeket telepítesz nagyfesz alá, közelébe, és vizsgálod őket...

2021. júl. 28. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!