Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelban élő családok! Ti...

Panelban élő családok! Ti hogy tudtok osztozni a helykihasználásban?

Figyelt kérdés
Kertes családi házban élő vidéki vagyok. Nekem innen a főváros csak a vonatút alkalmával érintett megállókat jelenti, mégis elnézelődök a hatalmas panelrengeteg irányába és mindig kérdések merülnek fel bennem. Ne ítéljetek el, én tisztelek mindenkit aki panelben lakik, akár saját döntés, akár kényszerhelyzet szülte dolog. Hogy tudtok osztozni egy 60-70 m2-es panelben? Hova teszitek a téli kabátokat, holmikat? Ahol főleg 2 vagy több gyerek van és csak 2-3 szobás a lakás, hogyan osztjátok fel, hogy ki melyik szobában lakik? Na és ha mondjuk 3 gyerek van, de mind 18 év feletti? Hogyan tudjátok (vagy tudjátok- e) támogatni a gyerekeitek későbbi lakhatási döntését?

2021. júl. 26. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

A téli kabát meg a téli cipő a szekrénybe megy, ahogy nálad is gondolom. Nem igazán látom ebben a gondot.

A szobákat be lehet osztani, nyilván kertes házban is van kisebb-nagyobb, panelban is létezik 30-80 nm-ig mindenféle. Akinek kevesebb a pénze, kisebb helyen lakik, és megoldja. Nem az építőanyagon múlik, hanem a lakás méretén.

2021. júl. 26. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

60-70 nm-es panel azért már relatív nagy. 3-4 szoba/félszoba va benne.

Tegyük hozzá a "kertes ház" sem jelent automatikusan nagyobb életteret, sokan laknak apró házakban ahol pont ugyanúgy osztozni kell.

Nyilván vannak dolgok, amit be kell áldozni egy panelban, például a "közösségi tér" mint a nappali. De mondjuk ugyanez megvan egy Kádár-kockában is, ahol van a 2-3 szoba, konyha, de nem feltétlenül van nappali, csak "lakó szobák".

Na meg alapvetően kis térben is lehet tárolni, beépített szekrény, gardróbszekrény, ezek csomó mindent elnyelnek.

Mondjuk én családi ház után koliban voltam évekig ahol egy szobában 2-3-4 ember van és később albérletben is 8-12 m2 szobákban éltem. Nem mondom, hogy jó volt, nyilván nem az, de ettől függetlenül a kényszer nagy úr.

Na meg nyilván más az hogy kisgyerek vagy 18+ az illető.

2021. júl. 26. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Illetve a későbbi lakhatás sem igazán van összefüggésben azzal, hogy valaki panelban él-e vagy sem.

Panelban élve is lehet relatív jól élni, és gyűjteni, segíteni a gyereket.

Meg családi házban sem garantált, hogy bármit kapsz.

Én apámék hiába építettek vidéken hatalmas családi házat. Leléptem a szülői terrorból és nulla segítséggel magam boldogulok.

Na meg panel...milyen panel?

Hiszen egy Kelenföldi panel aranyárban megy, 7-800 ezres m2 árakon. Az áráért Szabolcsban tisztességes családi házat kapsz. Nyilván az Szabolcs és nem Budapest.

2021. júl. 26. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt is hozzá tenném, hiába van valakinek relatív nagy lakás, ha tele van minden szarral.

Anyám és öcsém élnek egy házban.

Öcsém az emeleten, a cuccai elférnek ott egy gardróbban meg egy éjjeli szekrényben.

A földszinten 2 szobában 5 darab! marhanagy ősrégi gardrób szekrény van. Az a tipikus 150 kilós "antik" ócskaság. Annyi szar van bennük, hoygy hihetetlen. Az egész szoba ki van "bélelve" ezekkel a marhanagy dögökkel.

És amíg apám élt addig meg főleg maxra volt járatva a gyűjtögetés, meg a "jó lesz még valamire" életmód.

2021. júl. 27. 00:27
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Minden megszokás kérdése!

Gondolj bele Hongkong, meg Tokyo esetére ahol sokan mindössze 10-20m2 élnek emberek !!!! 50-70m2 szinte már luxus egy ilyen Ázsiai belvárosban.

2021. júl. 27. 04:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak amolyan elmélkedés… egy vidéki 10-15 milliós kertes házból mennyivel könnyebb támogatni egy felnőtt gyerek majdani lakhatását mint egy 40 milliós panelből? Nyilván vidéken nem kell hozzá 40 milliót összeszedni, de a pesti szülők gyereke is leköltözhet vidékre ha csak 15M-t tud a szülő adni, az már az ő döntése, hogy mit csinál.

A hely kérdése meg relatív. Valaki egymaga teleszemetel 100m2-t, mások meg tip-top élnek 5-en 50m2-en.

Mi ugyan csak ketten vagyunk és egy szem gyereket tervezünk 70m2-re, az nem lényeg szerintem, hogy panel e vagy tégla (egyébként a vidékiek legtöbbje minden létező emeletes társasházat egyszerűen panelnak gondol, ezzel a tudatzavarral gyakran találkozom) és bőven el fogunk férni.

2021. júl. 27. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Tanulság: Nem kell 2 gyereknél többet fosni panelba
2022. júl. 22. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!