Szerintetek mekkorának, hány négyzetméteresnek kell lennie minimum egy családi háznak, amiben öten laknak?
Szerintem kb 130 minimum. Ha feltetelezzuk, hogy egyszerre akarnak az etkezoben enni, ket furdoszoba kellhet azert ot emberre, aztan vagy a nappali legyen nagyobb, ha ott akarnak lenni egyutt, vagy a szobak, ha inkabb elvonulosak. (Pl tinik inkabb a szobaban lognak.)
Az ot haloszobara osszesen 50nm-t szamoltam, mint minimum, aztam a maradek a tobbi.
Szomszédunkban 40-45 m2-es sorházi lakásban élt 2 felnőtt és 4 gyerekük. A kisebbik gyerek 3-4 éves koráig bírták.
És szüleimmel és 2 tesómmal 110 m2-es családi házban nőttem fel, igazából elfértük, eleinte fürdőszoba 1 volt, és csak WC-ből volt kettő, de nem éreztük hogy nem férünk el. Tesóim közös szobában voltak, ez nyilván nem volt olyan kényelmes, ha kicsit más a ház elrendezése, ezt el lehetett volna felezni 2 szobára, mert a mérete megengedte.
Szerintem elegendő volt a 110 m2 is, nyilván ha nagyobb kicsivel, az nem gond, szüleimnek ez fért bele.
Mi 5en laktunk 110m2-en. Elfertunk de az idealis 130-150 m2, mi az ebedlot hasznaltuk nappalinak is de nem volt akkora hogy egy kanape elferjen. Ha szeretnel meg egy furdot meg nappalit is akkor kell 150m2.
Nalunk a folyoso kihasznalatlan volt. Ha az szelesebb lett volna akkor jo lett volna nappalinak es meg egy furdo azert kellett volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!