Ciki zártkerti ingatlanba költözni?
Figyelt kérdés
Baromi magasak az ingatlanárak, de a zártkerti ingatlanok viszonylag olcsóbbak, ha figyelembe veszem a több ezer négyzetméternyi telek területet is. Sem hitelt nem szeretnék felvenni, sem pedig kidobni az ablakon 150 ezreket egy vadidegennek valamelyik belvárosi pusztulatban. Van valami "hátrány" azon kívül, hogy rosszabb az út, meg kell tanulnom szelektíven gyűjteni a hulladékot, hasogatni kell a fát, s csak kútból tudom a vizet nyerni? A bejelentés is megmaradna anyámnál.2021. júl. 17. 23:57
11/17 anonim válasza:
#8: "Igényes lennék?"
Sajnos a világ nem az igényeidről, hanem a lehetőségeidről szól. Ez van.
12/17 A kérdező kommentje:
10. Mire akarsz célozni? Szerintem ebben a világban, ahol kb naponta döntenek a sorsunk felett egy influenzaszerű betegségre hivatkozva, s lehetetlenítenek el a munkától, ott bármilyen kedvező hitel egy csapda. Ugyanez ment a devizánál, szinte lehülyézték az embert, ha nem ment bele, manapság is ezt látom. Tény, nem vagyok pénzügyekben jártas, befektetni se tudok, nem tudok adót csalni, ezért maradok a realitásaim mellett.
2021. júl. 18. 14:24
13/17 anonim válasza:
Érdekes a 12-es hozzaszolasod, mert alapvetően igazad van, de! Az állam nem fogja hagyni és szerepenel fogva nem is teheti hogy tömegesen hajléktalanok legyenek a lakáshitelt nem fizető emberek. Mindig osztanak majd annyi segélyt kedvezményt hogy a sz@r felett 1 centivel maradjanak. Tehát ez inkább afféle össztársadalmi jatekszablyok szerint működik, hiába akarsz okos lenni, és nem veszel fel hitelt, vállalva sok kényelmetlenséget, mégis fizeted mások "vakmeroseget". Egyébként én pont a lakáshitelt tartom a hitel egyik értelmes céljának, itt az emberek általában abban hibáznak, hogy a lehetőségeik helyett az igényeiknek választanak házat/lakást, és tulvallaljak magukat.
14/17 anonim válasza:
13.-nak.
Na igen, de ha drága az albérlet, átmehetsz egy olcsóbba, ha az is drága, bérelhetsz szobát, ha nem bírsz, ott egy munkásszálló, vagy anyádék.
De ha a lakáshitel dől be, na az cumi. Az államtól pedig ne várj segítséget, főleg, ha egyedülálló vagy!
15/17 anonim válasza:
Nem értek veled teljesen egyet 14 bár szerencsére közelről meg nem láttam lakáshitel bedolest. Viszont az is biztos, hogy a szuleidhez akkor is visszakoltozhetsz. Kisebb házat akkor is vehetsz, törlesztési haladékot lehet kérni, vagy hitel atutemezest. Aki a torlesztot nem tudja fél évig fizetni az egy szobat se fog tudni legalábbis Budapesten.
16/17 A kérdező kommentje:
15. Nem is akar mindenki BP-re költözni. Nem tudom, én nem tudom egyszerűen megemészteni, ha csak úgy elúszna az ingatlan, amiért előzetesen rengeteget güriztem. Haladék, ez ok, de a kamatot ugyanúgy ráverik. Nem vagyok hitelellenes, de sajnos megbízni se tudok benne, főképp, hogy külföldi tőkések zsebébe landol, ha lenne egy állami bank, én is más véleményen lennék.
2021. júl. 19. 14:18
17/17 A kérdező kommentje:
Viszont abban egyetértek, hogy addig nyújtózkodjon mindenki, ameddig a takarója ér.
2021. júl. 19. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!