Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tehát akkor hogy működnek ezek?

Tehát akkor hogy működnek ezek?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok nagyon, ezért nem érdekel ha itt járatom le magam a kérdéseimmel, plusz tényleg többet szeretnék ezekről tudni. Tehát sokszor hallottam erről, hogy kinek a nevén van a ház, annyi tudok, hogy ha pl valakik válnak az kap pénzt akinek a nevén van? De hogy alapból miért fontos kinek a nevén van? Meg olyat is lehet hogy két ember nevére írják? Olyankor mi van? Mondjuk van egy párod, akinek saját háza van és összeházasodnátok, abba a házba mennétek. Ilyenkor az “új” félnek a nevére is kerülhet ha szeretnék? Ez miért hasznos? És ha van egy saját házad, ami a te neveden van, akkor a hitelen kívűl vannak kiadások, amikről még nem hallhattam (gáz, stb…-n kívül)?

Illetve ha valakik házasok, akkor ezeknek a fizetése hogy történik? Ezek mennek a közös pénzből? De hallottam olyat is, hogy valahol nincs közös kassza. Tudom, hogy sok kérdés és elég specifikus, de szeretek mindenféléről tudni, hogy ne később égjen a pofám amikor már illene tudni.

2021. jún. 23. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azé az ingatlan akinek a nevén van a földhivatalban. Kivéve ha házasok vették, mert akkor közös, akármelyikük nevén van. Kivéve ha pl a házas fél örököl házasság közben mert az csak az övé illetve ha azt a vagyont amit házasság közben örököl, bizonyíthatóan másba fekteti az is csak az övé ha jól tudom. Illetve ha írtak házassági szerződést akkor annak alapján van felosztva a vagyon.

Sokminden ami érdekel téged nem egyértelmű, pl ki fizesse a csekkeket. Erről a házasfelek állapodnak meg egyénileg.

Illetve ha vitás a tulajdonjog váláskor akkor a vagyonmegosztás nevezetű jogi procedúra során lesz kiosztva. Ez évekig is tarthat.

2021. jún. 23. 16:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha házasság előtt valamelyikük nevén volt ingatlan az a fél különvagyona marad, illetve ha azt eladja és az árát bizinyítjatóan masba fekteti, az is az övé lesz csak.

Mar ha nem iratja rá a másikra.

2021. jún. 23. 16:31
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Asszem bizonyos ideje igazolhatóan fennálló élettársi viszonyban is lehet vagyonközösséget megállapítani, de javítsatok, ha tévedek, mert simán egyfajta ált. műveltségből szólok hozzá, az meg vagy jó, vagy nem. Logikusnak tűnik az is, hogy az igazolható az nem csak bejegyzett élettársi kapcsolat lehet (bár kétségkívül könnyebb eset), hanem elegendő tanúvallomással is jól alátámasztható lehet. Kérdező, ne tekintsd semminek a szavaimat, kb minden alátámasztásra vár, és bőven belefér, hogy tévedek akár az egészben is.
2021. jún. 24. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!