Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes megvenni egy 1 szobás...

Érdemes megvenni egy 1 szobás panelt 2 testvérnek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy vidéken lakunk, én (23), tesóm (20) és édesanyánk. Mivel itt vidéken hosszú ideje nem kapunk munkát, csak alkalmit, így azon gondolkodunk, veszünk a tőlünk kb. 30 kmre egy panelt. A városba vidékről rossz a közlekedés és ha meghallják az állásinterjún hogy vidékiek vagyunk, akkor már nem vesznek fel.

Igen ám, de annyi kézpénzünk van, hogy csak 1 szobásra telik. Ahhoz, hogy 1,5-2 szobásat vagyünk, kellene min. 1 millió Ft. Viszont már nagyon mennénk innen, mert itt nincs jövőnk, életünk. Albérletet nem akarunk.

Most jelen pillanatban is 1 szobában alszunk. Érdemes belvágni? (anyu szerint később ha keresünk és teszünk félre akkor ki lehet cserélni majd 2 szobásra)

2010. aug. 25. 22:10
 1/9 A kérdező kommentje:
Én is és tesóm is lányok vagyunk.
2010. aug. 25. 22:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Én először mégis inkább albérletbe költöznék. Majd ha mindketten kaptok munkát és ha már le is járt a próbaidőtök, valamint biztosnak tűnik a munkahely, én csak akkor vennék lakást. Lehet, hogy nem is kaptak munkát vagy csak rövid időre, de elköltöttétek a család pénzét egy lakásra, amit nem is biztos, hogy Ti is el tudtok adni. Amúgy ha jól kijöttök egymással, akkor pár évig még nem gond, ha csak garzon a lakás (a párkapcsolataitokat összeegyeztetitek).
2010. aug. 25. 22:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Én anyukáddal egyet értek. Most is 1 szobában vagytok és gondolom jól megvagytok, már megszoktátok szóval szerintem vágjatok bele és igaza van hogy ha lesz állásotok és raktok félre akkor költözhettek több szobás házba is :)
2010. aug. 25. 22:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Albérlet kizárva. Nem fogjuk kidobni az ablakon a pénzt!

Köszi a válaszokat.

2010. aug. 25. 22:31
 5/9 anonim ***** válasza:

simán jó!!!

ha nagy a konyha, akkor pláne, mert agy félre tudtok vonulni,ha épp olyan passzban vagytok.

vágjatok bele!

ha ügyesen spóroltok, akkor majd tudtok venni nagyobbat.

2010. aug. 25. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem dobjátok ki mert abból a 7-8 millióból amitek van simán jön annyi kamat hogy kifizessétek!
2010. aug. 25. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Az albérlet mindig kidobott pénz,akármiből jön is össze az ára! A lakás pedig mindig érték marad. Ha kijöttök egymással,akkor sermmi gond,vágjatok bele.
2010. aug. 25. 23:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Amúgy kocsira nem gondoltatok? Kicsit olcsóbb, mint egy lakás. Napi 60 km-t autózni egyáltalán nem vészes, főleg ha a munkahelyeteken a benzinbe is beszállnak.
2010. aug. 26. 20:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló! Pont arról van szó,(figylemesebben kellene olvasni) hogy ha meghallják hogy vidékiek vagyunk, már nem vesznek fel, szóval nem járunk be kocsival, mert eleve fel se vesznek. Máshoz meg nem tudunk bejelentkezni. Egyébként szinte sehol nem térítik az utiköltséget, kivéve ha állami cég.

Egyébként nem csak a munka miatt mennénk el, hanem hogy megtanuljunk önállósulni, és ne az unalmas falun éljük a mindennapjainkat, ahol a szórakozási esély is szinte nulla. És hogy valamibe be legyen fektetve a pénz. Autót meg nem veszünk amúgy se mert annak nincs meg az ára, ha megveszed akkor rá 1 hónapra már vagy 500.000 Ft-ot lemegy az értéke.

Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, bele fogunk vágni! :)

2010. aug. 27. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!