Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen kandallókról-kályhákról? Kép lent.

Figyelt kérdés

Férjem ilyesmit szeretne venni, de én félek tőle. Azt mondják, csak addig adja a meleget, amíg pakolod fával.

[link]

Nem teszel rá fát, fél óra és ennyi, hideg van.

Baumaxban van mos azt hiszem negyvenöt-ezer forint körül.

Én nem nagyon hajlok rá. Ti mit gondoltok róla? Esetleg valaki használ ilyet?

2010. aug. 25. 11:45
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem ne hagyd magad, ha nem tartja a meleget, mi értelme van? :S:S
2010. aug. 25. 11:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Elvileg samottos. Úgyhogy ezért sem értem. Ezt a képet a teszveszen láttam, egy éves és 40 ezret kérnek érte. Tanácstalan vagyok.
2010. aug. 25. 12:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Tapasztalata se senkinek??
2010. aug. 25. 13:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Szép az ilyen "kandalló " de nem igazán jó a hőleadása . Tudom , hogy sokkal rondább , de nekünk egy hagyományos kiskályhánk van és ontja a meleget ( télen este megrakjuk , reggel a parázstól meggyullad a következő fa amit ráteszek ).
2010. aug. 25. 14:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Miért kellene "tartania" a meleget? A fa égjen el benne, és a felszabaduló hőt ne tartogassa, hanem adja át a szobának! Férjed ötletét támogatom, fával a legolcsóbb fűteni.
2010. aug. 25. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
jók ezek,nekünk is van jól befűt és látványnak sem utolsó!arra viszont figyelni kell,hogy a fa SZÁRAZ legyen,ezt azt jelenti ,hogy legalább egy nyarat száradjon.A vizes fa ugyanis amellett,hogy nem ég rendesen (a hőenergiája 70% át a szárításra fordítja,hogy egyáltalán égni tudjon)amellett annyi kátrányt csinál amivel tönkre vágja a kályhát és a kéményt is.Ha nem konvektorral fűtötök,akkor nyolcvanezertől lehet víztereset venni amit be lehet kötni a meglévő rendszerbe.
2010. aug. 25. 17:02
 7/12 anonim ***** válasza:
nyaralónkban van kettő ilyen, még reggelre is tűrhető a hőmérséklet, de én javaslom, hogy eszközöljetek egy kicsit nagyobb befektetést egy vízteresbe vagy egy vízteres cserépkályhára...a vízteres kályhákat azonban rá kell kötni egy központi fűtés rendszerre, aminek kiépítése szintén nem olcsó, viszont meglévőbe bekötni nem olyan katasztrofális összeg
2010. aug. 25. 23:29
 8/12 A kérdező kommentje:

Én erről mindenképp lebeszélem a férjemet. Van egy cserépkályhánk a nappaliban, az mellett nincs hideg reggel sem.

Amúgy gázzal is fűtöttünk, de annyira magas az ára, hogy inkább lemondunk róla.. Bánjuk, mikor anno ideköltöztünk nem egy vegyes tüzelésű kazánt szereltettünk be, hanem a gázt csináltattuk meg központira. Az olcsóbb is lett volna. Persze utólag könnyebb okosnak lenni. Na mindegy. Majd csak eldől, hogy mi lesz. Köszönöm szépen a segítségeteket! :)

2010. aug. 27. 06:33
 9/12 anonim ***** válasza:
A cserépkályhát hülyeség lecserélni,tetessetek be egy üveges ajtót.lehet látni a tűzet mint a kandallónál viszont megmarad a csk hőtárolása.
2010. aug. 28. 00:17
 10/12 anonim ***** válasza:

na ne vicceljetek már, a férjed kicsit zakkant....

van egy központi fűtésrendszeretek + egy cserépkályhátok...kb 70-100ezerért átalakítják a cserépkályhát vízteresre + vesztek egy 35-55 ezres szivattyút és tökéletes fűtésetek lesz...fűtötök a cserépkályhával, ha annak a melege lecseng a termosztát bekapcsolja a gázt ;)...

nem mellesleg a férjed nem tudom hogy gondolta, hogy egy ilyen kis kandallókályha jobban tartja a meleget, mint egy cserépkályha :-o

2010. aug. 28. 08:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!