Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni ha a csapból...

Mit tudok tenni ha a csapból a víz megráz?

Figyelt kérdés

le akartam fürödni de úgy berezeg a kezem ha a vízhez nyúlok mint annál a kis játékoknál pl prankelésre használt játékok stb csak erősebben.

a fűrdőben ilyen a víz de nem merem és nem is akarom letesztelni a ház többi részén mert fáj és zsibbad le a kezem

2021. jún. 6. 21:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hívsz 1 villanyszerelőt mielőtt a hullaszállítókat kelljen hívni.
2021. jún. 6. 21:04
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Nem kísérletezel. Mostantól ne érj semmi elektromos berendezéshez (kikapcsolthoz se!), és semmi vízvezetékhez.

Hívj villanyszerelőt. Ha városban laksz, akkor biztosan találsz olyant, aki 7/24-ben hívható. Lehet drága, de a temetés több százezer forint fejenként.

2021. jún. 6. 21:12
 3/13 anonim válasza:
100%

Ez nem tréfa!

Holnap mindenképp hívlj fel egy villanyost!

Ez akár veszélyes is lehet!

2021. jún. 6. 21:21
 4/13 anonim ***** válasza:
70%

tedd azt, hogy napkelte után, már vilgosban lekapcsolod a fogyasztásmérőt(lánykori nevén a villanyórát) ekkor nem rázhat semmi, bátran fürödhetsz. Ez viszont azt jelzi, hogy azonnal hívj regisztrált villanyszerelőt, mert valami nagyon el van kavarva. Leht, hogy az óra még akkor is forog, ha nincs felkapcsolva semmi(általában a villanybojler az ok)

Szóval azonnal keress meg egy regisztrált villanyszerelőt. Azt már le sem merem írni, hogy a lakáshoz kellene egy érintésvédelmi jegyzőkönyv is. Ez igazolja, hogy jó a földelés, nem ráz semmi.

Sok sikert.

2021. jún. 6. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kár is volt leírnod, ha le is merted írni. :D

"lekapcsolod a fogyasztásmérőt(lánykori nevén a villanyórát) ekkor nem rázhat semmi"

Kivéve, ha nem a saját mért hálózatáról jön a rázás. Családi háznál bejövő PEN-ről, többlakásos háznál az alatta vagy felette levő lakásból...

2021. jún. 7. 10:53
 6/13 A kérdező kommentje:
családi házban élek. megfigyeltem, hogy csak akkor ráz ha világít a lámpája (vagyis fűt / melegvizet csinál)
2021. jún. 7. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha jól sejtem villanybojlered van, ami már nem éppen fiatal.

Akkor meg átlyukadt a fűtőbetét és a hálózati áram fázisa érintkezik a vízzel.

Akkor pedig a megoldás, hogy ki kell cseréltetni a bojlerben a fűtőbetétet.

2021. jún. 7. 15:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
…vagy az egész bojlert…
2021. jún. 7. 15:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"megfigyeltem, hogy csak akkor ráz ha világít a lámpája (vagyis fűt / melegvizet csinál)"

De nehogy eleve leírtad volna ezt, hogy mikor ráz... :D :D :D

2021. jún. 7. 18:15
 10/13 A kérdező kommentje:
hívtam egy villanyszerelőt azt mondta (nem tudom pontosan e ítéljetek el) nem volt bekötve a földelés. Vagyis annyit tudok biztosan, hogy földelés. 21 éves egyetemista vagyok alapból ösztöndíj miatt vagyok albérletben nem tudhattam ezt az egészet sry
2021. jún. 7. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!