Létezik olyan, hogy a lakatos kinyitja a zárat, berak egy másik zárat ,és visszateszi a régi zárbetétet?Vagyis kinyitja az ajtót, majd megoldja, hogs be lehessen zárni az ajtót, és később ugyanúgy kinyitni a régi kulccsal?
Ha nincs meg a kulcs, akkor azt a zárbetétet csak roncsolással lehet kinyitni.
Utánna azt nemigen teszi vissza...
"kinyitja a zárat, berak egy másik zárat ,és visszateszi a régi zárbetétet"
Ilyen nincs, mert a betétet kell nyitni, roncsolni, eltávolítani, hogy a zár nyíljon. Zárat nem csereberélnek, csak betéttel variálnak.
Felső kategóriás betéthez lehet gyári mesterkulcs, de ritka ha ezeket milliós kulcsokat beszerzik.
- kinyitja a zárat...
Egyszerűbb záraknál meg tudják oldani, hogy kinyissák roncsolásmentesen.
- berak egy másik zárat...
Igen, legtöbbször ez a dolguk.
- és visszateszi a régi zárbetétet...
Ha annak nincs semmi baja, miért ne.
Én hasonló esettel küszködtem: a pincében lecseréltem a zárat, amit rosszul inicializáltam, így a szerkezet visszaugrott alapállapotba, bezárta az ajtót, és a kulcs nem nyitotta, csak forgott benne. A lakatos egy ledes lámpával és egy darab dróttal kinyitotta nekem.
Még hányszor írjuk le, hogy van ilyen? :-) Finomnyitásnak hívják és betörők és lakatosok egyaránt meg tudják oldani. Keress néhány zárszervíz linket a neten, ott is fogják említeni. Itt van pl. ez (is):
Idézet a műből:
"Becsapódott az ajtó és nem tud bejutni ingatlanába? Hívja szakembereinket akik Budapest és környékén non-stop a rendelkezésükre állnak az év minden napján 0-24 óráig. Becsapódott ajtók 99%-át sérülés mentesen nyitjuk ki, ami azt jelenti, hogy még a zár sem sérül meg. Így a zárcserére NEM lesz szüksége."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!