Város vagy vidék?
Ha pesten lenne kiadnám albérletbe.
Nekem nem tetszik az a nagy pesti nyüzsgés. Én falusi voltam világéletemben. Vannak nagyobb városok, ahol szinten megvan ez a falusi légkör, egy olyat is letudok éppen képzelni, de a falu az falu. Én szintén szeretnék fákat, bokrokat, növényeket a kertembe. Szeretném, hogy legyen saját privát terem, ahol csak úgy tudok lenni magamnak a friss levegőn. Ha elmegyek sétálni akkor az legyen a legnagyobb bajom, hogy megy a pletyka és ne az, hogy "hé tesó, van egy százasod??".
Zuglói panelban nőttem fel és élek most is, Egyetem miatt laktam vidéki városban is.
Szerintem a Pesti kertvárosok a legjobbak az országban, de nekem a belváros is jobban tetszene, mint egy vidéki város.
Hiányzik a nyüzsgés vidéken...
Vidéki faluban vagy kisvárosban nem laknék semmiképp, még a vidéki nagyvárosok és túl kicsik Pest után.
A jövőben Budán vennék házat, ha lenne pénzem. Budán Pesthez képest jobb a panoráma és a levegő.
Illetve am Zugló is tetszik, de itt nagyon elszálltak az árak, inkább Budán vennék.
Előző vok am a tapasztalataim alapján sok "vidéki" nem érti milyen Budapesten lakni, szerintem mindenki csak a belvárosra gondol...
A kerületek nagyon változóak. Közbiztonság van nem késelnek meg (több ember mondta ezt nekem), persze nagyobb a lakosság így arányosan több a rossz hír is.
Kb. 10x annyian laknak BP-n, mint Debrecenben mondjuk...
Ami vidékhez képest más az az anonimitás. Alig ismersz valakit, de ez am jó is, mert nem pletykálnak ki az utcán vagy ilyesmi szinte senki se ismer...
A 16 lakóból ott ahol lakom, alig tudnék mondani pár nevet... Persze ezt lehet másképp is vannak öreg nénik akik jóba vannak mindenkivel :D
Viszont még ez az anonimitás is kerület függő, mert azokon a részeken ahol kertes házak vannak biztos jobban ismerik az emberek egymás, mint panelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!