Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlet utáni adózás igaz ez?

Famonic kérdése:

Albérlet utáni adózás igaz ez?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne hogy lakásunkat szeretném kiadni, tudom hogy az apehnál be kell jelenteni, és 25% adót kell fizetni.

VISZONT MOST AZT OLVASTAM ÉS HALLOTTAM HOGY A REZSI UTÁN IS KELL ADÓZNI EZ KOMOLYAN ÍGY VAN?

EGYÁLTALÁN MIT ÉRT REZSINEK AZ APEH? MERT UGYE A KÖZMŰVEK MÁR TERHELIK A SZÁMLÁT ÁFÁVAL!

SZÓVAL MINDEN ÉRDEKEL, MERT NEM SZERETNÉM ÚGY KIADNI HOGY ÉN FIZETEK PLUSZBAN!

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A SEGÍTSÉGET!

2010. aug. 24. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, 25 % az adó. A rezsit hivatalosan szintén tovább kéne számlázd a bérlőnek ,ezért kell utána adózni. De ebbe nem szoktak belekötni az APEH-osok, hidd el. Elég, ha a bérleti díj után fizeted az adót. A másik lehetőség átíratni a bérlő nevére a közműveket, de ez elég nagy macera minden bérlőnél, lehet ,hogy 2- hónap múlva végéig járhatod megint a szolgáltatókat.
2010. aug. 24. 10:30
 2/2 anonim ***** válasza:
minden pénz után kell adózni, ami a kezedbe kerül, de ha átiratod a közműveket az albérlők nevére, akkor nem kell ;)
2010. aug. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!