Hány négyzetméter ez a terület ?
sziasztok tudom rossz kategoria de nem tudtam hova sorolni a kérdésem de ide többen is szoktak írni helyesírási hibákért elöre is sory
udvart szeretném viacolorni le mértem az udvart 29 méter hosszu és 9 méter széles szegélyt már meg vettem hozzá és rendeltem 10 raklap viacolort eggyenlőre ugye az durván 100 négyzetméter
ez a 29 méter hosszu és 9 méter széles területet meg tudnátok nekem írni hogy hány négyzetméter lehet naggyából?
„A raklap nem mértékegység”
Igen, de a kérdező odaírta, hogy a 10 db raklap az kb. 100 m²
„Sejtésem szerint már bőven sok az a tíz raklap, de tévedhetek is.”
Nem tévedhetsz, hanem biztosan tévedsz.
Összesen 198 m² az udvar, te pedig már a 100 m² viacolort is soknak tartod…
A 198 m²-re, ha egy raklap 10 m², akkor éppen elegendő lenne összesen 20 db raklapnyi viacolor. De 20-as leírása szerint egy raklapnyi viacolor csak 9,6 m². Ekkor viszont már összesen 20,6≈21 db raklap viacolorra lesz szükség és így még tartalék is marad az esetleges sérülésekre vagy későbbi pótlásra.
22-es vagyok.
Azért is jó, ha van egy kis tartalék, mert, ha az egyik sarokban elkezded rakni egész darabokból, akkor ehhez a sarokhoz tartozó két oldalon kijön egész darabokból, de nem biztos, hogy a másik két oldalon is kiadódik egész darabokból. Akkor vágni kell, a leeső részek pedig lehet, hogy nem használhatók más részeken.
Eszembe jutott egy régi vicc.
Két panellakó beszélget.
Mondja szomszéd hány tekercs tapéta kellett, amikor csináltatta a lakást?
Mivel egyforma méretű a lakásunk.
Összesen 34-et vettem.
Köszönöm, csak azért kérdem, ne maradjon fölöslegesen.....
Később találkoznak.
Na szomszéd, kész a tapétázás?
Igen, de képzelje fölmaradt 11(!) tekercs.
Tudom, nekem is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!