Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vennétek olyan házat, ami...

Vennétek olyan házat, ami hivatalosan 77 négyzetméter, de valójában 124?

Figyelt kérdés
Szóval 15 éve felújították és ki is bővítették, csak ezt ugye nem jelentették be sehol. Így az építményadó is alacsonyabb. Szóval új tulajdonosként nekem kötelező bejelenteni a bővítést, és utána megbüntetik a korábbi tulajt, vagy hogy van ez?

2020. aug. 1. 16:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%

Nem.

Megbüntetik a tulajdonost, aki akkor már te leszel!

Nagyon vigyázz ezzel!

Én a helyedben azonnal visszakoznék! Ha lefoglalóztad, akkor ügyvéddel konzultálj, hogyan kaphatod vissza a pénzed, mert ez nem a szokásos visszalépés a vételtől.

Egyébként egyszer hallottam egy olyan történetet, ahol valaki megörökölte azt a házat, amit az elhunyt engedély nélkül megnagyobbított évtizedekkel korábban. És még úgy is fennmaradási engedély kellett és persze tetemes bírságot kapott.

2020. aug. 1. 16:51
 2/15 anonim ***** válasza:
76%

Én viszont vennék.Nem én voltam aki a bővítést nem jelentette be .

Ezért még nem is bírságolhatnak. Jól néznénk ki,a régi tulaj helyett az új fizetne ,főleg akkor,ha ő már a temetőben van.

Mi is igy vettünk nagyobbat.A kutyát sem érdekelte mikor lett ez nagyobb.

2020. aug. 1. 17:22
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

Nem.

Rakja rendbe a papírokat, szerezze be az engedélyeket, addig nincs bolt. Senkinek nem hiányzik szerintem, hogy kifizet valamit, és utána jön egy ellenlábas, és kötelezik a visszabontásra. Pont van egy ilyen cirkusz az utcánkban is. Teljesen szép új ház-csak éppen nem úgy építették, ahogy az eredeti terv volt, amire benyújtották az engedélyt, és az önkormányzat vissza akarja bontatni. Évek óta megy a cirkusz amint hallottam..

2020. aug. 1. 17:28
 4/15 anonim ***** válasza:
52%

10 év után már nem kell kérni fennmaradási engedélyt és amiről beszélsz, az 15 éve történt.

De ha nagyon nyugodt akarsz lenni, a helyi önkormányzatnál érdeklődj, ott is ezt fogják mondani.

2020. aug. 1. 17:42
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

4-es vagyok és ez lemaradt:

...plusz egyidejűleg megkérdezheted, hogy így 15 év után, új tulajdonosként hogy tudnád legalizálni a hozzáépítést.

2020. aug. 1. 17:44
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
5-ös, bocs, de ha ilyen egyszerű és bírságmentes a legalizálás, akkor csináltassa meg a régi tulaj, aztán majd akkor lesz szerződéskötés, meg pénz átadás, ha a tulajdoni lap és a térképmásolat a valós helyzetet tükrözi. Én így csinálnám.
2020. aug. 1. 17:47
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Vevőként mindenképpen utánajárnék az önkormányzatnál, de hogy mennyire kapkodom magam a további ügyintézéssel, azt csak az dönti el, hogy mennyire szeretném azt a házat.

Ha egy jó helyen levő, jó ház, jó áron, akkor nem huzakodnék az eladóval, mert eladja másnak.

2020. aug. 1. 17:59
 8/15 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy vennem meg. Pedig lett volna lehetoseg.

Nalam 16 m2 elteres volt, es en eladokent hajlando voltam tisztazni a papirokat a vasarloval.

2020. aug. 1. 18:01
 9/15 anonim ***** válasza:
61%

7-re:

Ebben is van igazság, habár én fordítva gondolkodom: ha ilyen simlis az eladó, lehet, hogy érnek még más meglepetések is a házzal kapcsolatban, amit most nem veszünk észre.

Akit nem tartok tisztességes embernek, attól nagyobb értékű dolgot (ingatlan, autó) nemigen vennék.

2020. aug. 1. 18:03
 10/15 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy lakóházra is van építményadó azon a településen?

Ahol én lakom, ott csak üzlethelyiségre, ill. régebben garázsra volt.

2020. aug. 1. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!