Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért a legnagyobb burzsujok...

Miért a legnagyobb burzsujok fűtenek fával, az egész környéket befüstölve?

Figyelt kérdés
Vidéki nagyváros kertes családi házas övezetében lakom, ahol középosztálybeliek és gazdagabbak is laknak. A legtöbb háznál gázzal fűtenek, de megfigyeltem, hogy a leggazdagabb utca lakók közül többen is fával fűtenek, az egyikük ráadásul valami olajat is hozzá kever mert iszonyat büdös, tiszta korom a házuk teteje és a szomszédaik házteteje is. Én ugyan jó pár házra lakom tőlük, de télen szellőztetni nem tudok mert dől be a tömény füst. Egész ősszel vágják nekik a fát a fizetett embereik, hogy legyen elég télire, aztán meg ugye valakinek raknia is kell a tűzre, nem elég feltekerni a termosztátot fa tüzelésnél. Tényleg ennyivel olcsóbb a fa tüzelés a gáz helyett, hogy a leggazdagabb főburzsujok is rákényszerülnek a fa tüzelésre?

2021. márc. 30. 20:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy valakinek tényleg olajkályhája van? Még nagyszüleimnél láttam olyat.
2021. ápr. 1. 07:22
 22/25 anonim ***** válasza:

"Ezek gazdag családok akikről írtam. Nem hiszem, hogy azzal szórakoznának, hogy szemetet égetnek"

A gazdagság egy gondolkodásmód IS, nem csupán pénzügyi állapot.

Nekem van olyan gazdag ismerősöm, aki nem otthon fürdik, hogy "ne pazarolja a vizét". Ha szemétégetésbe születtek bele, simán normálisnak tarthatják, főleg ha tanult fösvénységgel is társul.

2021. ápr. 1. 08:37
 23/25 anonim ***** válasza:
72%

Igen egyébként ez tenyleg igaz, hogy aki gazdag, az jobban fillérbaszó.

De többnyire ezért is tud gazdag lenni/maradni.

Én is ismerek olyat, aki havi 1-1.5 millát keresett, mindet elverte, még egy saját hazat sem tudott összehozni. Ő nem volt gazdag, mert elszórta a pénzt taxira és esténkent 10 db 2000 Ft-os koktélra, draga kajákra, stb...

Én meg töredéke bevételből "gazdag" vagyok az irigyek szemében, mert van saját lakásom, és szalonból vettem autót, és még megtakarításom is van.

2021. ápr. 1. 08:48
 24/25 anonim ***** válasza:

Jaj, nem azt szerettem volna alátámasztani, hogy "aki gazdag, az fillérb.szó".

Fillérb.szónak azt nevezem, aki képtelen arányokat társítani a saját vagyoni helyzetéhez. A "máshol fürdök" esete lehet józan anyagi megfontolás, ha mélyszegény vagy, és lehet irreális fösvénység, ha vagyonosabb.

Nyilván ez a helyzet a szemétégetéssel is annál, aki semmilyen szinten nincs rászorulva. De azt tanulta, retteg a pénze elvesztésétől, és megragadja a lehetőséget (vagyis inkább képtelen elengedni).

A szegénységből gazdagságba jutással a gondolkodásmódnak is meg kell változnia, különben állandóan problémákat okoz magának az ember.

Olyan, mint akinek van egy hűséges párja, de állandóan és betegesen féltékeny, mert az önértékelésével van problémája. Ugyanez, ha van pénze, de nem érzi azt, hogy megtanult pénzt is szerezni - és betegesen retteg az elszegényedéstől.

2021. ápr. 1. 08:54
 25/25 anonim válasza:

Ja, a gázzal fűtés egyszerűbb. Feltekered és kész.

Fával már macerásabb. Vedd meg, csinálj neki helyet, vágd fel méretre. Ha mondjuk korán mész dolgozni, és későn érsz haza, akkor nem biztos, hogy lesz kedved a fát csapkodni, mert nem készítettél előre. Megszokás kérdése amúgy, tényleg. Nálunk gáz volt mindig is. Elismerem, hogy a fát sokkal jobbnak mondják. A gáz is néha olyan "gyenge", de a fa sem mindig olyan amilyennek kéne (vizes).

2021. ápr. 14. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!