Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Költözéshez le kell engedni a...

Költözéshez le kell engedni a fagyasztót?

Figyelt kérdés

Annyira összecsúszott most minden költözés előtt, hogy teljesen kiment a fejemből. Ráadásul felújítottuk az új lakást, és így rendeltük a kaját, fullon a fagyasztó.

Hogyan tudnám megmenteni ezeket az ételeket?

2021. márc. 10. 07:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

1q = 100kg, kettőnek fejenként 50 kg.

Azért remélem, hogy a Kérdező költöztetői nem valami széllelbélelt, haldokló rákosok, hogy 50 kg-t nem bírnak el fejenként!

(Én nem túl fiatal nőként arrébb teszek egy 50 kg-os cementet.)

Kérdező!

A fagyasztód - úgy ahogy van - utolsónak kerüljön felpakolásra és elsőként lepakolásra, így ha Győrből költözöl Bajára sem lesz semmilyen gond!

2021. márc. 10. 10:28
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszi :) Egy fiatal tip-top brigád jön, ráadáasul már vagy 40 db nagy dobozt mi magunk átvittünk teherautóval, nekik csak a nagyobb dolgokkal kell bajlódni, meg pár zsákkal.
2021. márc. 10. 10:35
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
#11 Költöztettél te már? Vittél már mosógépet, szekrényt, ágygépes heverőt, alaktalan, rossz fogású nehéz cuccokat lépcsőházban lefelé, felfelé? Tetted már fel teherautóplatóra? Ráadásul egész háztartást kell pakolni, sok forduló, sok tárgy, aki bírja, annak sem esik jól, és annak sem tesz jót, ahogy kitekert pózokban keccsöl a cuccokkal. Nem véletlen pakolunk mindent üresre költözéskor.
2021. márc. 10. 11:58
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

"Én nem túl fiatal nőként arrébb teszek egy 50 kg-os cementet."

Hát persze.

És fel is viszed a harmadikra?!

2021. márc. 10. 12:01
 15/21 A kérdező kommentje:

Na nem kell egymásnak esni, de költöztem már párszor, és mindig csak ámulok-bámulok, hogy a költöztetők úgy jönnek-mennek a bútorokkal, mintha hungarocellből lenne, szóval nem féltem őket.

Természetesen ki-be pakolom a fiókokat, ha ez segítség nekik, és ahogy mondtam, az ingóságok nagy részét már átvittük.

2021. márc. 10. 12:09
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

#13, #14!

13-as, meglepődnél, hogy már miket vittem-hoztam, beleértve azokat is, amiket felsoroltál, persze nem egyedül, a másik felén is volt valaki.

14-es, nem nem vittem fel a harmadikra, mert nem vagyok férfi és nem vagyok költöztető! Ha az lennék, nyilván felvinném.

A megjegyzésem csak arról szólt, hogy makkegészséges férfinek meg sem kottyan 50 kg és ehhez még költöztetőnek sem kell lennie.

De mi a francról vitatkozunk?

A kérdés:

"Költözéshez le kell engedni a fagyasztót?"

Válasz:

NEM, NEM KELL!

A módozatok, hogy meg ne szakadjanak az elképzelésed szerinti "kis gyenge virágszálak" a fiók ki, fiók be meg többször le lett írva.

Bár esetleg a IV-ről, lift nélkül 6x le és fel rohangászni a fiókokkal biztos jobb nekik!:D

És én innentől kezdve - 3 költözéssel a hátam mögött - kiszálltam ebből a teljesen felesleges dumából, mert kezd nagyon untatni!

2021. márc. 10. 12:24
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

#16 De, elárulom, megkottyan. Ha macsó és buta, akkor nem mutatja, ha macsó és okos, akkor kipakoltatja veled. Ha nem macsó, de okos, akkor kipakolja maga. Senki nem szeret 100 kilóval lépcsőzni.

És egyet-egyet még muszájból megcsinál az ember, ha vesz egy hűtőt, vagy párévente valami havert egyik kecóból a másikba át kell hurcolni.

De annak, aki abból él, hogy költöztet, és minden nap sok-sok mázsát cipel, annak baromira nem mindegy. Főleg, ha 5 év múlva is akar még melózni, és 15 év múlva nem EL-GO elektromos tolószékkel akar krosszozni a teszkóban.

Egész más bemelegítve szabályos, jó fogású súlyokat emelgetni (itt tényleg meg sem kottyan 50 kiló) teremben, meg más kicsavart derékkal, vagy félig előredőlve, gurtnival a nyakadban araszolni a lépcsőházban.

És te tündibündi nőciként nem azzal teszel sokat, ha kávéval sündörögsz körülöttük, meg tapogatod a bicepszet, hanem ha biztonságos munkakörülményeket teremtesz. Pl. csökkented a tárgyak súlyát, a mozgó, elmozduló részeket leszeded, kiveszed.

2021. márc. 10. 13:38
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatból hallottam, ha pénteken a fűnyírás miatt (1konnektor volt csak a garázsban) kihúzod a fagyasztót, hétfőn délután még minden fagyos mikor észreveszed.
2021. márc. 10. 14:45
 19/21 A kérdező kommentje:
Igazatokk volt, elvitték leengedés nélkül, minden kaja megmaradt :)
2021. márc. 29. 10:59
 20/21 anonim ***** válasza:

Kösz a visszajelzést, sok boldog évet az új lakásban!:)

2021. márc. 29. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!