Költözéshez le kell engedni a fagyasztót?
Annyira összecsúszott most minden költözés előtt, hogy teljesen kiment a fejemből. Ráadásul felújítottuk az új lakást, és így rendeltük a kaját, fullon a fagyasztó.
Hogyan tudnám megmenteni ezeket az ételeket?
1q = 100kg, kettőnek fejenként 50 kg.
Azért remélem, hogy a Kérdező költöztetői nem valami széllelbélelt, haldokló rákosok, hogy 50 kg-t nem bírnak el fejenként!
(Én nem túl fiatal nőként arrébb teszek egy 50 kg-os cementet.)
Kérdező!
A fagyasztód - úgy ahogy van - utolsónak kerüljön felpakolásra és elsőként lepakolásra, így ha Győrből költözöl Bajára sem lesz semmilyen gond!
"Én nem túl fiatal nőként arrébb teszek egy 50 kg-os cementet."
Hát persze.
És fel is viszed a harmadikra?!
Na nem kell egymásnak esni, de költöztem már párszor, és mindig csak ámulok-bámulok, hogy a költöztetők úgy jönnek-mennek a bútorokkal, mintha hungarocellből lenne, szóval nem féltem őket.
Természetesen ki-be pakolom a fiókokat, ha ez segítség nekik, és ahogy mondtam, az ingóságok nagy részét már átvittük.
#13, #14!
13-as, meglepődnél, hogy már miket vittem-hoztam, beleértve azokat is, amiket felsoroltál, persze nem egyedül, a másik felén is volt valaki.
14-es, nem nem vittem fel a harmadikra, mert nem vagyok férfi és nem vagyok költöztető! Ha az lennék, nyilván felvinném.
A megjegyzésem csak arról szólt, hogy makkegészséges férfinek meg sem kottyan 50 kg és ehhez még költöztetőnek sem kell lennie.
De mi a francról vitatkozunk?
A kérdés:
"Költözéshez le kell engedni a fagyasztót?"
Válasz:
NEM, NEM KELL!
A módozatok, hogy meg ne szakadjanak az elképzelésed szerinti "kis gyenge virágszálak" a fiók ki, fiók be meg többször le lett írva.
Bár esetleg a IV-ről, lift nélkül 6x le és fel rohangászni a fiókokkal biztos jobb nekik!:D
És én innentől kezdve - 3 költözéssel a hátam mögött - kiszálltam ebből a teljesen felesleges dumából, mert kezd nagyon untatni!
#16 De, elárulom, megkottyan. Ha macsó és buta, akkor nem mutatja, ha macsó és okos, akkor kipakoltatja veled. Ha nem macsó, de okos, akkor kipakolja maga. Senki nem szeret 100 kilóval lépcsőzni.
És egyet-egyet még muszájból megcsinál az ember, ha vesz egy hűtőt, vagy párévente valami havert egyik kecóból a másikba át kell hurcolni.
De annak, aki abból él, hogy költöztet, és minden nap sok-sok mázsát cipel, annak baromira nem mindegy. Főleg, ha 5 év múlva is akar még melózni, és 15 év múlva nem EL-GO elektromos tolószékkel akar krosszozni a teszkóban.
Egész más bemelegítve szabályos, jó fogású súlyokat emelgetni (itt tényleg meg sem kottyan 50 kiló) teremben, meg más kicsavart derékkal, vagy félig előredőlve, gurtnival a nyakadban araszolni a lépcsőházban.
És te tündibündi nőciként nem azzal teszel sokat, ha kávéval sündörögsz körülöttük, meg tapogatod a bicepszet, hanem ha biztonságos munkakörülményeket teremtesz. Pl. csökkented a tárgyak súlyát, a mozgó, elmozduló részeket leszeded, kiveszed.
Kösz a visszajelzést, sok boldog évet az új lakásban!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!