Felhasználtátok már a tavaly felhalmozott...?
...vécépapírt, gumikesztyűt, fertőtlenítőt, maszkot, tisztítószereket, lisztet, gyógyszereket, élelmiszereket stb.?
Tehát akik tavaly (2020) tavasszal felvásárolták a bolti készleteket, felhasználták már ezeket?
Vécépapírt, fertőtlenítőt, tisztítószereket, lisztet, az élelmiszerek többségét felhasználtuk.
Gumikesztyűt nem vettünk, gyógyszereket csak +1 havit váltottunk ki.
A maszkok és vitaminok egy része megvan, de ugye ezek még most is aktuálisak lesznek egy ideig, és pl. a Cetebe C vitamin már hónapok óta hiánycikk - pedig szívesen vennék még belőle, mert hamarosan elfogy.
Az élelmiszerek nagy részét felhasználtuk, de egy részét ki is pótoltuk, pár "nagyon tartós" élelmiszer van, amik még 2-3 évig jók lesznek, amikből még az eredeti tavasszal vásárolt van meg: pár konzerv meg pár csomag tészta, ilyesmi.
Nincs olyan válasz a listában, ami tökéletesen passzolna, így inkább leírom. :D
vécépapírt: nem halmoztunk
gumikesztyűt: alapból szokott lenni itthon tartalék, de amúgy nem használtuk járvány szempontjából (wc takarításhoz szoktam használni)
fertőtlenítőt: persze, folyamatosn használjuk, járványon kívül is
maszkot: nem halmoztuk, van itthon fejenként 3 db textilmaszkunk, azokat mossuk és használjuk
tisztítószereket: nem halmoztuk a szokásosnál jobban (úgy szoktam, hogy mikor megbontok egyet, akkor veszek belőle egy tartalékot)
lisztet: halmoztunk belőle egy keveset, mert csoda volt ha épp hozzá lehetett jutni, így akkor vettünk belőle pár kilót... persze elhasználtuk, azért vettük
gyógyszereket: nem halmoztuk, nyitva voltak/vannak/lesznek a patikák
élelmiszereket: nem igazán halmoztuk, pár tartós dologból vettünk némi pluszt hogy 2 hét karantén alatt legyen mit enni, meg mint írtam ha sikerült végre hozzájutni akkor vettünk többet.... de elhasználtunk mindent szépen.
Úgy látszik, nem fogalmaztam világosan.
A felsorolás végén lévő "stb." arra utalna, hogy NEM MINDEN elemére gondolok, hanem ha valaki BÁRMIT felhalmozott tavaly a járvány miatt, azt felhasználta-e. Csak ötleteket adtam, hogy általában miket halmoztak fel előszeretettel.
Provokatív a kérdésed, de ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy a leggazdaságtalanabb vásárlás, egyenként és naponta megvenni mindent.
Ha már beindítom a kocsit, akkor nyilván nem egy liter tejet veszek az egy kiló liszt az 1 kg cukor mellé, hanem mindenből 1-1 kartonnal.
Egy családi házban hely is van a tároláshoz bőven, így nem kell naponta szaladgálni mindenért a boltba.
Kérdező!
Ha a hely miatt aggódsz az meg van, hogy egy normál családi házban -gyakran- nagyobb a spájz mint a garzonod a nyolcadikon?!
"...vécépapírt, gumikesztyűt, fertőtlenítőt, maszkot, tisztítószereket..."
Ha meg ezekért aggódsz, elárulom, hogy egyik sem romlandó!!
Én "járványtagadó vagyok".
Röhögök az egészen.
Természetesen én is "felhalmozó" vagyok bizonyos mértékben...de leginkább csak akkor,ha "ákcijós" valami.
Egy példa:Ha a Lidlben akciós a kéztörlő,akkor egy egész zsákkal megveszünk(évente 2x,és annyi elég)igaz,könnyebben vagyunk,-magánházunk van. Aki társasházban,panelban lakik,nyilván korlátozottak a tárolási lehetőségei.
Nem halmoztunk fel semmit. Annyi hogy vettunk nehany konzervet de azota mar reg elhasznaltuk.
Nalunk nincs harmadik hullam, tehat van budipapir a boltban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!