Miért van sok olyan lakás, ahol nincs normális wc papír
tartó és a zuhanyzóban nincs polc felrakva?
A kérdező szavazást indított:
29 szavazat
Voltam már ilyen házba ahol nem volt ilyesmi. Nekem kicsit furcsa volt, de aki ilyenben nőtt fel annak ez természetes.
De lehet az az oka, hogy ő se akarja szétfurni a falat ennyiért. Vagy nem tudja biztosan hol és milyen cső/vezeték megy, azokat se tanácsos elfúrni.
Vagy egyszerűen ők is a tapadókorongos megoldást használhatják ami után nincs lyuk a falban, csempén. Ami megint lehet éppen pozitívum. Sok oka lehet ennek.
Ez legyen a legnagyobb bajunk az életben.
2021. febr. 23. 22:51
Amikor nincs normális wc-papír tartó, az nekem is fura, de ha nincs zuhanyzóban polc, az szerintem nem annyira. Mármint, nekünk sincs a zuhanyzóban. Azért nem raktunk, mert eddigi tapasztalataink alapján a víz miatt nagyon megcsúnyul az összes polc. Végül vettünk egy tapadókorongosat, de az pedig lejött kb. 1 hónap után. Most nincs semmi a zuhanyzóban, de szerintem ez nem nagy tragédia. Pláne, hogy épített zuhany van, és a zuhanyzó fala nem ér fel a plafonig, szóval a fal tetején is lehet tárolni ezt-azt.
2021. febr. 23. 23:23
IKEA-s tapadókorongos valami brutál. Nekem már több mint fél éve megvan, nem esett még le, azóta fenn van.
TISKEN sorozat, keress rá :)
2021. febr. 24. 00:49
A WC papír földön tárolása nekem is fura és cseppet sem higiénikus. Az, hogy nincs a zuhanyzóban polc, nos ilyet láttam már. Általában a zuhanytálca mellett, vagy a peremén tárolták a tusfürdőket, samponokat. A víztől valóban sok polc, kis kosár tönkremegy. Egyébként azt gondolom, hogy a tulajt nem érdekli, ha akarsz teszel fel polcot, vagy WC papír tartót. Bár én igazat adok neked, ezeknek azért alap dolgoknak kellene lennie.
2021. febr. 24. 03:22
Van wc papír tartó állvány, amiben alul a wc kefe van, volt ilyenem már kb 2 éve vettem, de szerintem van sima (wc kefe nélküli) tartó állvány is. Szerintem se higiénikus a földön tartani csak úgy a wc papírt. A tapadókorongok meg ha leesnek, próbáld meg egy pici technokollal vagy FBS tubusos ragasztóval (vizálló, akváriumhoz, egyéb tömítésekhez is szokták használni) odaragasztani a csempéhez de tényleg csak pici pöttyöt rakj oda, az tart is meg könnyen el is távolitható.
2021. febr. 24. 05:00
Szerintem meg a barkácsáruházas WC papír tartó a gány, igénytelen dolog. Soha nem illik a környezetébe, elcsúfítja a mellékhelyiséget. Minimum egy beépített tároló vagy burkolt fali állvány, ami megfelel a célnak.
2021. febr. 24. 07:52
"a tulaj nem akarja."
Hát amíg csak a hirdetést nézegeted, fogalmad sem lehet róla, mit akar a tulaj és mit nem.
2021. febr. 24. 08:21
Érdekes, mert nekem pl mindig az tetszett, ahol a vécé fölött/mögött van egy épített perem és oda lehet tenni több vécépapírt. Én pl így újítottam fel a fürdőszobát, nem kis tartóval a falon. Azok nem tetszenek.
2021. febr. 24. 12:08
Elolvasva a leírást, nekem nem világos hogy mire gondolsz. A tapadókorongos tartókat nem gondolod jó megoldásnak? Vagy az pont hogy jó, mert van?
Nekünk egy tapadókorongos wc papír tartónk van, de amúgy az jobban tetszik mikor egy polcon, peremen van tárolva. A fürdéshez pedig nincs szükségünk külön tárolóra, 1 db szappantartó elfér a kád szélén is, a zuhanytálca peremén is elférne gondolom.
Én se fúrnám ki ilyenek miatt a csempét.
2021. febr. 24. 13:05
10/30 A kérdező kommentje:
6-os, tudnád képekkel illusztrálni mire gondolsz?
Wc mögötti épített perem azért nem olyan gyakori. A földön lévő guriga tartó meg szerintem nem higiénikus (pláne közvetlen a wc mellett tárolva), nehezíti a takarítást is.
9-es, a tapadókorongós az egy olcsó, kínai megoldás, nem stabil, nem tartós. A kádhoz valóban nem biztos, hogy kell külön polc, de a zuhanytálca perem alatt nem tudom mire gondolsz? A mi zuhanykabinunkban egyáltalán nincs sehol perem.
Kapcsolódó kérdések: