Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az otthonotokban hány fok...

Az otthonotokban hány fok szokott lenni bent télen? normális a 21 fok?

Figyelt kérdés

Mi most költöztünk egy 4. emelti panelba, 4 emeletes a ház. K.rva hideg van, nekem :D

A tulaj persze nem emlitette, h fűtéssel 21-22 fok lesz, reggel mikor felkelünk 16 fok van... Pedig szigetelt, új ablakok, ajtók, redúnyök, fontolgatjuk a költözést.Vagy mindenhol ennyi lesz?

Otthon nálunk 25-27 szokott lenni télen...

2020. nov. 23. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Normális a 21-22 fok, és szerintem teljesen átlagos (a családomat és az ismerőseimet tekintve), pláne egy 4. emeleten. Azt nem értem, hogy miért lesz reggelre 16 fok, nem távfűtésetek van? Annak egyenletesen kellene leadnia a hőt. Mi egy széli, szintén 4. emeleti (legfelső szint) panelban lakunk, és a ház nincs is leszigetelve, így van kb. 22 fok. Tegyük hozzá, hogy a nyílászáró sokat számít, nálunk új, jól szigetelő ablakok vannak, ha esetleg régiek az ablakok, az sok hőt elvezet, nagy huzatot csinál.
2020. nov. 23. 09:57
 2/9 A kérdező kommentje:

reggelre lehűl, nem tudom miért.. fűtéssel van 21-22

ablakok, ajtók újak

2020. nov. 23. 10:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A 25-27 °C nagyon túlfűtött, 21-22 pont jó. 16 fok nálunk akkor van, ha télen kinyitom az ablakot szellőztetéshez. Valószínű, hogy nagyon rosszul szigetelt az a ház.
2020. nov. 23. 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:

A 21-22 teljesen normális, valahol itt van az egészséges tartomány. Az nekem is fura, hogy új nyílászárók mellett ennyire lehűl, nem kéne, bár alváshoz szintén egészségesebb a hűvösebb.

A 25-27(!) fok az durván sok. A 25 még csak-csak, bár se a pénztárcának, se a környezetnek nem tesz jót ilyen melegre fűteni. A 27 az konkrétan valahol az elviselhetőség határán van (nekem legalábbis, nyáron van néha ennyire meleg bent, légkondi nélkül), és az már tuti nem tesz jót nektek se.

Ha fáztok, vegyetek fel egy pulcsit. A reggeli 16 foknak azért utánajárnék, hogy hol szökik el ennyire a meleg.

2020. nov. 23. 10:18
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Nappalra 20-22 fok a normális, éjjelre 16-18 kellene ahhoz, hogy egészséges legyen.
2020. nov. 23. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Gondolom este nincs fűtés. Szokott ilyen lenni, ha a háztömb így kéri.
2020. nov. 23. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 5 os nincs ilyen h normalis.

Az ejszakai 16 fok meg egyenesen baromsag

2020. nov. 23. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"nálunk 25-27 szokott lenni"

Akkor ne lakást vegyetek ki, hanem egy szaunát!

2020. nov. 23. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:

27 fok???

Neeeeem noooormááális!

2020. nov. 23. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.