Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen szerszám márkákat...

Milyen szerszám márkákat ajánlotok kezdő villanyszerelők számára?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a csavarhúzó készleten át egészen az oldalcsípő fogóig. Würth, Wiha, Knipex vagy ennél azért olcsóbb is megteszi a kezdetekre? Melyik éri meg ár/érték arányban?

2021. febr. 16. 00:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Szeretem a kézreálló szerszámokat. Sőt, nem árt, ha szép is(bár ezt nem értik).

Van, amiből készletben veszem a csavarhúzókat, de általában egyedi darabokat veszek..a márka mindegy, csak vásárláskor látható legyen a kézreállás, a praktikusság..a többi használatban kiderül.

Nem kell egyből komplett szerszámkészletet venni..ugyanis aki összeállította, az más szempont szerint tette..aztán kiderül, van amire soha nem lesz szükség.

Mániám a kombináltfogó..van olyan, amit kézbentartani is kihívás, nemhogy dolgozni vele..az 1000V-os dumának nem kell bedőlni. Alap egy jó védőcipő, egy jó kesztyű, védőszemüveg, elemes maxwell fáziskereső ceruza. Nem kell csodaláda, elegendő elsőre egy frankó válltáska, akár olyan áron is, hogy össze-vissza van benne a szerszám..aki tudja mi van a táskájában, annak nem gond..egyesek a rendet szeretik, ésnaz elegáns készletet..én nem. A "zseni a káoszban is kiismeri magát"

Ja, és nem árt a jó elméleti felkészültség, meg az idővel kialakuló tapasztalat, rutin..

Nem biztos, hogy a kérdésre válaszoltam, majd mások egteszik.

2021. febr. 16. 08:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában néha nézegetem a Facebookon a villanyszerelős csoportokat, ott van, aki istenít egy márkát, van, aki másikat. Hosszú távon eléggé kiegyenlített a verseny. Amiben megegyeznek a vélemények, hogy fontos az, hogy az ember szeresse azt, ahogy az adott szerszám kézreáll. Nekem két szerszámkészletem van, az egyikben Haupa csavarhúzók, a másikban meg Wiha csavarhúzók. Nekem mindkettő jól fekszik, bár egészen másképp néznek ki. Talán, amiben egyik sem tökéletes, az az, hogy hosszabb szárral mindegyik darabot szívesebben látnám. A készlet fogalmával a Wihánál kerültem szembe, olyan nem volt, amiben minden lett volna, hát pár percig jegyzeteltem, és vettem készletet is, meg hozzá egyenkéntieket is, hogy meglegyen a fél milliméterenkénti sor (hát, öt és félig), no meg a két keresztfejűből az első három nagyság (vad nagy készülékeket már nem akarok kötözgetni). Fogóban nálam vegyes a kép.

Ami még érdekes, hogy sokak véleménye szerint az a bizonyos "installációs csavarhúzó" az majdnem mindegyik gyártmánynál törik. Szerintem ennek kezelési oka is lehetne akár, de persze nem tudom.

Amennyire jókat ír #1, annyira nem tetszik az 1000 V-os véleménye. Szakembernek legyen a törekvése az, hogy a szerszám megfelelő az adott feladatra. Fanyelű csavarhúzó és meztelen fogó meg csak előszerelésre jó. Végigdolgoztam azt a korszakot, mikor ez a szigeteltség kétes volt, jobb a nyugodt biztonság.

No meg az is pompás ötlet, ráhányni három fogót a kétpólusú feszültségkémlelőre, és csörgetni az egészet mikor az ember szalad a villamos után.

2021. febr. 16. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Würth, Hoffmann. Szerintem megéri megvenni, mert kevesebb a piszmogás, haladósabb a munka. Ez pedig több pénzt jelent. Adott idő alatt több munkát tudsz vállalni.

A gépekre is ugyanez vonatkozik.

A szerszámok tárolásához nekem a keter fiokos szekrény jött be. A ládában egy idő után alig találsz meg bármit is. Illetve a sok turkálástól a szerszámok úgy fognak kinézni, mint amit a kutya szájából vettél ki.

A másik jó dolog pedig, hogy szétszedhető, nem megy szét a derekad, amikor beteszed a csonagtartóba.

Kicsit lehetne nagyobb a kereke, de én már kicseréltem rendes 10 centisekre. Nem nagy dolog.

2021. febr. 16. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Én annyit mondok, hogy nem kell olcsót venni azért, amiért kezdő vagy. A jó szerszám évekig kitart intenzív használat mellett is, nem kell kétszer költsél szerszámokra, ha fejleszteni akarsz. Illetve sokkal kényelmesebb, könnyebb egy minőségi szerszámmal dolgozni. Persze nem mindegy, mennyi pénzed van.
2021. febr. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!