Milyen szerszám márkákat ajánlotok kezdő villanyszerelők számára?
Szeretem a kézreálló szerszámokat. Sőt, nem árt, ha szép is(bár ezt nem értik).
Van, amiből készletben veszem a csavarhúzókat, de általában egyedi darabokat veszek..a márka mindegy, csak vásárláskor látható legyen a kézreállás, a praktikusság..a többi használatban kiderül.
Nem kell egyből komplett szerszámkészletet venni..ugyanis aki összeállította, az más szempont szerint tette..aztán kiderül, van amire soha nem lesz szükség.
Mániám a kombináltfogó..van olyan, amit kézbentartani is kihívás, nemhogy dolgozni vele..az 1000V-os dumának nem kell bedőlni. Alap egy jó védőcipő, egy jó kesztyű, védőszemüveg, elemes maxwell fáziskereső ceruza. Nem kell csodaláda, elegendő elsőre egy frankó válltáska, akár olyan áron is, hogy össze-vissza van benne a szerszám..aki tudja mi van a táskájában, annak nem gond..egyesek a rendet szeretik, ésnaz elegáns készletet..én nem. A "zseni a káoszban is kiismeri magát"
Ja, és nem árt a jó elméleti felkészültség, meg az idővel kialakuló tapasztalat, rutin..
Nem biztos, hogy a kérdésre válaszoltam, majd mások egteszik.
Mostanában néha nézegetem a Facebookon a villanyszerelős csoportokat, ott van, aki istenít egy márkát, van, aki másikat. Hosszú távon eléggé kiegyenlített a verseny. Amiben megegyeznek a vélemények, hogy fontos az, hogy az ember szeresse azt, ahogy az adott szerszám kézreáll. Nekem két szerszámkészletem van, az egyikben Haupa csavarhúzók, a másikban meg Wiha csavarhúzók. Nekem mindkettő jól fekszik, bár egészen másképp néznek ki. Talán, amiben egyik sem tökéletes, az az, hogy hosszabb szárral mindegyik darabot szívesebben látnám. A készlet fogalmával a Wihánál kerültem szembe, olyan nem volt, amiben minden lett volna, hát pár percig jegyzeteltem, és vettem készletet is, meg hozzá egyenkéntieket is, hogy meglegyen a fél milliméterenkénti sor (hát, öt és félig), no meg a két keresztfejűből az első három nagyság (vad nagy készülékeket már nem akarok kötözgetni). Fogóban nálam vegyes a kép.
Ami még érdekes, hogy sokak véleménye szerint az a bizonyos "installációs csavarhúzó" az majdnem mindegyik gyártmánynál törik. Szerintem ennek kezelési oka is lehetne akár, de persze nem tudom.
Amennyire jókat ír #1, annyira nem tetszik az 1000 V-os véleménye. Szakembernek legyen a törekvése az, hogy a szerszám megfelelő az adott feladatra. Fanyelű csavarhúzó és meztelen fogó meg csak előszerelésre jó. Végigdolgoztam azt a korszakot, mikor ez a szigeteltség kétes volt, jobb a nyugodt biztonság.
No meg az is pompás ötlet, ráhányni három fogót a kétpólusú feszültségkémlelőre, és csörgetni az egészet mikor az ember szalad a villamos után.
Würth, Hoffmann. Szerintem megéri megvenni, mert kevesebb a piszmogás, haladósabb a munka. Ez pedig több pénzt jelent. Adott idő alatt több munkát tudsz vállalni.
A gépekre is ugyanez vonatkozik.
A szerszámok tárolásához nekem a keter fiokos szekrény jött be. A ládában egy idő után alig találsz meg bármit is. Illetve a sok turkálástól a szerszámok úgy fognak kinézni, mint amit a kutya szájából vettél ki.
A másik jó dolog pedig, hogy szétszedhető, nem megy szét a derekad, amikor beteszed a csonagtartóba.
Kicsit lehetne nagyobb a kereke, de én már kicseréltem rendes 10 centisekre. Nem nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!