Miért vannak lakáson belül kulcsra zárható ajtók?
Figyelt kérdés
Most elsősorban lakótelepi lakásokra gondolok. Minden ajtó kulcsra zárható, amivel biztos vissza is éltek már egy páran. Nem is volt sima kilincs zár nélkül amikor ezek készültek?2021. febr. 11. 15:51
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg vagyok győzve :)
2021. febr. 11. 17:42
12/19 anonim válasza:
Szerintem nem gyártanak zárbetét nélküli kilincset.
13/19 A kérdező kommentje:
#12 Több tízezer lakás megépítésére készültek bennük mondjuk százezer ajtóval. Nem tudtak volna – ha akartak volna – legyártatni amit csak akarnak? Akár 3 záras ajtót 2 kilinccsel...
2021. febr. 11. 18:45
14/19 anonim válasza:
Praktikus oka van a 'minden ajtó zárható' használatának.
Az, hogy a kulccsal zárható ajtót nem feltétlen kell zárni, de a nem ilyen ajtókat akkor sem tudod, ha akarod.
A lakást megépítik, de abba, hogy a leendő lakó mire fogja az egyes helyiségeket használni, az építőnek beleszólása nincs.
15/19 anonim válasza:
13: Nem az ajtóról beszélek, hanem a zárról.
Hívj fel egy zárgyárat és kérdezd meg, készítenének-e egy új gyártósort azért, hogy legyártsanak 30 000 zár nélküli kilincset, és mennyivel kerülne többe, mint egy záras, amiből évtizedek óta gyártanak évi 200 000 db-ot...
16/19 A kérdező kommentje:
#14, 15 Értem, köszönöm. Így mindjárt más.
2021. febr. 11. 18:53
17/19 anonim válasza:
De lehet, hogy tévedek, kérdezz meg egy lakatost, vagy egy eladót a Zárkirályban, biztos jobban képben vannak.
18/19 A kérdező kommentje:
Mindegy, annyira nem zavar... különben is kiderült, hogy milyen hasznosak ezek a zárak.
2021. febr. 11. 19:03
19/19 anonim válasza:
Szerintem az is közrejátszott, hogy amikor az első panelek épültek, akkor szüntették meg az egy lakás több család felállást, ahol minden szobában másik család lakott, meg voltak ágybérlők, akik csak ágyat béreltek. Valószínűleg úgy voltak vele, mint mi a hitellel, hogy sokan inkább hagyták, mert még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!