Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Közös pincébe vagyok több...

Közös pincébe vagyok több lakóval, a különálló zárható pincehelyiségek fizetősek-e?

Figyelt kérdés
Lakótelepen lakok. Vannak a házban különálló zárható pincehelyiségek és közös pincehelyiségek is más lakókkal. A lopások miatt különállót szeretnék. Kb mennyi a havi díja? Vagy ingyen lehet kérni?

2016. márc. 27. 12:23
 1/2 xswerdy ***** válasza:

Ez az adott házon múlik, hogy hogyan szabályozzák a pincehasználatot. Jó esetben rögzítve van az SzMSz-ben, de lehet, hogy csak szokásjog alapján.

Mi laktunk olyan helyen, ahol az első beköltözőknek volt külön rekeszük, másoknak közös, de az alapterületek sem voltak arányban a lakás méretével, ami nagyjából igazságos lenne. És ez a szokásjog évtizedekig megmaradt, többszörös tulajdonosváltások után is.

Ahol most lakunk, ott alapból nem jár pincerekesz, aki használ egy-egy részt, az maga választotta le, saját költségen, és fizet extra közös költséget. Vannak, akik ketten-hárman közösen alakították ki, az övék közös.

2016. márc. 27. 12:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, ez házanként változó, kérdezd meg, nálatok hogy van.

Lakásszövetkezetnél dolgoztam, itt pl. ahol nem volt gyárilag, előre leválasztott rekesz mindenkinek, ott az volt a szokás, hogy akinek szüksége volt rá, az sk leválasztott egy részt (vagy több szomszéd egy nagyobbat), és kész, nem fizettek érte semmit.

2016. márc. 28. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!