Tamás0002 kérdése:
Ha a páraelszívót 65-70 cm-nél magasabbra szerelem fel a különálló gáztűzhelytől, nem lesz gyengébb a hatékonysága?
Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy,gáz főzőlap esetén 65-70 cm a javasolt minimális beépítési magasság.De én inkább magasabbra szeretném tenni mert nekem így kényelmetlen mivel magas vagyok.2014. dec. 7. 06:06
1/4 anonim válasza:
-a páraelszívót minél följebb teszed,annál kevesebb pára fog a plafonodra kicsapódni,de hát ez logikus is
2/4 anonim válasza:
Gyengébb lesz, hacsak oldalról nem biztosítod valamilyen módon a légterelés javítását.
3/4 anonim válasza:
Kísérlet: főzéskor jól kiszellőzteted a konyhát, hogy hideg legyen (alacsonyabb harmatpont), aztán becsukod az ablakot.
Azt látod, hogy a forrásban lévő leves fölött a pára nyílegyenesen száll felfelé, kikapcsolt páraelszívó esetén, vagy elszívó nélkül is, még 1 m magasságban is jól látni. A bekapcsolt ventilátor meg ugye még szívja is felfelé.
Én is szoktam olvasni ezt a 60-70 cm-es magasságot, de a leírtak miatt baromságnak tartom, szerintem fontosabb, hogy ne fejeljem le az elszívót kéthetente.
4/4 anonim válasza:
65-70 cm a minimális magasság, tehát feljebb teheted, csak lejjebb nem ajánlatos.
Itt van némi okosság:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!