Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért vannak lakáson belül...

Miért vannak lakáson belül kulcsra zárható ajtók?

Figyelt kérdés
Most elsősorban lakótelepi lakásokra gondolok. Minden ajtó kulcsra zárható, amivel biztos vissza is éltek már egy páran. Nem is volt sima kilincs zár nélkül amikor ezek készültek?
2021. febr. 11. 15:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, hogy volt-e más lehetőség akkoriban, de én azért örültem, hogy be tudtam zárkózni, amikor összevesztünk a szüleimmel.
2021. febr. 11. 16:00
 2/19 anonim ***** válasza:
75%

A mostani beltéri ajtók ha egyformák, akkor ugyanaz a kulcs nyitja mindet.

Legalábbis az újak ilyenek.

2021. febr. 11. 16:16
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
A régiek is sablon zárak voltak, de azért a kulcsot benne lehet hagyni. :-)
2021. febr. 11. 16:18
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Hát én baromira el lettem volna keseredve 10-18 éves korom között, ha nem lett volna kulcsra zárható a szobám. Az elforgatós zár semmit nem ért volna, akkor is bezártam, ha épp nem voltam otthon, mert nem akartam, hogy az öcsém turkáljon bent.
2021. febr. 11. 16:22
 5/19 A kérdező kommentje:
OK, akkor használhattak volna egyoldalas zárakat, amikhez még kulcs sem kell, mint amik a wc-kben vannak, de akkor sem kell ilyen pl. a konyha- vagy a nappaliajtóra, vagy szekrényekre. Nem mintha engem bezártak volna, csak egy kicsit nevetségesek ezek a kulcsos zárak.
2021. febr. 11. 16:32
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem nevetségesek.
2021. febr. 11. 16:43
 7/19 anonim ***** válasza:
96%
De nem érted meg, hogy kívülről nem lehet egyoldalas zárral zárni az ajtót? Például ha két idegen albérlő lakik két hálószobában, akkor is hasznos.
2021. febr. 11. 16:53
 8/19 A kérdező kommentje:

Ez igaz, így már érthető, akkor marad mondjuk a kívülről is zárható wc, fürdőszoba, és konyha. Az mondjuk igaz, hogy sokkal egyszerűbb megoldás volt mindenhova ugyanolyat tenni, aztán majd eldöntik, hogy akarják használni.

Köszönöm a válaszokat.

2021. febr. 11. 16:59
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

Most akarok zárat cserélni a kamasz szobáján, és a fürdő ajtón. Van egy 3 éves kisöcsi, aki nem érti, miért nem lehet be mindig mindenkihez. Így pl. nehéz tanulni a nagynak. A sulis cuccai is veszélyben vannak.

Most költöztünk, nem is tűnt fel először, hogy a belső ajtókhoz nincs kulcs.

2021. febr. 11. 17:23
 10/19 anonim ***** válasza:
94%
Csomó esetben jön jól a zárható szobaajtó. Nekem például az egyik cicám ki tudja nyitni kilinccsel az ajtót, úgyhogy amikor valami miatt nekik bent kell maradniuk (pl. felmosom az előszobát), akkor akár a nappali ajtaját is bezárom kulcsra.
2021. febr. 11. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!