Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a jobb választás? Ti...

Melyik a jobb választás? Ti hogy döntenétek és miért?

Figyelt kérdés

Májusban végzek a sulival utána szeretnék elmenni dolgozni, a párom már 1 éve dolgozik, és van neki felretett pénzen (egy kicsi, lepukkant házat már tudnánk belőle venni). Eddig úgy voltam vele, hogy 2-3honapig dolgoznak és akkor utána már el tudnánk költözni egy olcsóbb albérletbe. De már arra is gondoltam, ha még várnánk és vennénk egy olcsóbb házat amit aztán szép lassan 1-2ev alatt helyre hoznának úgy, hogy költözhető legyen akkor saját házunk lenne és nem kellene albérletet keresni és mellette spórolni hogy legyen saját házunk. De persze így sokkal később tudnánk össze költözni és még így is csak egy olyan lakást kapnánk amibe be lehet költözni ( mármint nem a legújabb bútorok, nem csilli villi minden stb.)

Nem akarom, azt hogy csak az ő pénzéből legyen a ház vagy épp csak egyikünk fizesse az albérletet, hogy a masikunk fizuját félre tudjuk rakni.

Ti higy csinálnátok/csináltatok? Így utólag megbántátok, hogy így döntöttetek?

2021. febr. 6. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem mennék albérletbe, ha lakásra gyűjtök, mert a kettő együtt nem megy.

Mivel lakva lehet megismerni egymást és a barátodnak van pénze egy kicsi házra, akkor azt meg kell venni és abban lakni, miközben gyűjtötök egy minőségibbre. Te abba ne invesztálj semmit!

Aztán ha az együttlakás alatt kiderül, hogy továbbra is együtt képzelitek az életet, akkor eladjátok a házat, vesztek közösen egy jobbat, de az újnak a tulajdonhányada az általatok beadott pénz arányában lesz. Hitelnél légy észnél, ha nem lesztek házasok!

2021. febr. 6. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hamar szét fog menni a kapcsolat a felújítás alatt..

Mert beszélni könnyebb róla sokkal mint csinálni, főleg kevés pénzből.

2021. febr. 6. 13:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a saját ház.

Az albérlet csak elviszi a pénzeteket.

2021. febr. 6. 13:23
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Korai az összeköltözés ilyen anyagi helyzetben.

Vagyonilag pedig az a helyzet, hogy jelenleg Ő tudna venni egy házat MAGÁNAK, amihez jelenleg semmivel nem tudsz hozzájárulni.

Tehát semmiképp nem közös a ház, hanem az övé, ha lesz.

2021. febr. 6. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
21 évesen diploma után Németországban dolgoztam 3 évet, aztán itthon 3 évet laktam Budapesten, 3 évet Győrben, majd 5 évet Hollandiában. Utána hazaköltöztem a szülővárosomba és a spórolt pénzemből, kis hitellel kiegészítve építettem egy házat. Tehát 32 éves koromig folyamatosan albérletben laktam a munkahelyemtől max. 10 percre. Első autómat 32 évesen vettem.
2021. febr. 6. 14:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, csakhogy a Kérdező nem akar Németországba menni és nem tudjuk milyen iskolával végez.

Ha csak egy érettségije lesz, vagy pályakezdő diplomás, akkor nem fogja felvetni a pénz, így az albérletezés az ő esetében zsákutca.

2021. febr. 6. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, kétszer írtam 32-t. Az albérlős időszak 35 éves koromig tartott. És azért választottam, mert nem vetett fel a pénz. A hétvégi paprikáskrumpli adagjaimon kívül nem sok mindent hoztam otthonról. Mindig oda mentem, ahol jó munka volt.
2021. febr. 6. 20:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a parodnak van penze hazra akkor vegyen egyet es odakoltoztok mindketten.

Mikor gyulik a penzetek akkor azt eladjatok es vesztek kozosen egy jobbat.

Alberletbe ne menj ha van mas lehetoseg.

Nem mindig olyan egyszeru hogy csak fizeted az alberletet havonta es nincs gondod. A tulaj lehet majd jarkal oda allandoan, szabalyokat hoz hogy nem lehet gyereked ott, haziallatod, ezt meg azt nem csinalhatsz. Ha valami elromlik akkor nem csinaltatja meg, csak akkor ha mar nagyon surgos.

Aztan a szerzodes lejarta utan mondhatja hogy nem adja ki tobbet a lakast, kereshetsz masikat.

2021. febr. 11. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!