Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam, hogy...

Hogyan vegyem rá magam, hogy felkelljek reggelente?

Figyelt kérdés
Talán nincs elég motivációm, hogyan merítsek motivációt?

2021. jan. 22. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Kérd meg valamelyik szomszédodat, hogy reggel 6-kor indítsa be a flexet a közeledben.
2021. jan. 22. 20:07
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Tegyél magad fölé egy kis palack vizet, polcra, madzaggal, és reggel húzd meg a zsinórt, akkor rádömlik. Vagy önts magadra pohárból.
2021. jan. 22. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Ébresztőórát(vagy mobilod) állítsd be ébresztésre, aztán nyomd be a szundi gombot 5 perccel későbbi ébresztésre.

Viszont: ha kedved nincs fölkelni, akkor vegyél egy kutyát, amit úgyis ki kell vinni pisiltetni és kakiltatni (hacsak nem akarod, hogy a szobádban könnyítsen a belső nyomásain).

2021. jan. 22. 20:10
 4/9 anonim válasza:
74%

Úgy merìts motiváciòt hogy tűzz ki egy áhìtott cèlt.

Amire vágysz ès nem lehetetlen, amiről tudod hogy akaraterővel elèrhető.

Rühellek munkába járni, bezártság meg barmok mindenhol, na ha ez párosul a hajnali kelèssel vègem van.

De amikor pl meg akarok venni valamit ès a pènz lebeg a szemem előtt akkor ugy fekszem le hogy elmantrázom hogy elèrem azt az xy dolgot amire vágyom. Akkor is ha belegebedek ezèrt reggel fitten kelek ès emlèkszem majd erre amit most itt megfogadok.

Ès reggel persze kalap sz.. vagyok de emlèkeztetem magam hogy a vágyaimèrt mennem kell ha tetszik ha nem. Aztán kelès.

2021. jan. 22. 20:13
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

3+

Valamint jó messzire az órát,telefont az ágytól,hogy ne lehessen elérni,kinyomni...

2021. jan. 22. 23:26
 6/9 anonim válasza:
79%
5# ugy ugy. Akkor már ideges is lesz az ember ès az álom is kimegy a szemèből 😂
2021. jan. 23. 05:21
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem gondoltam volna, hogy ennyi felnőtt embernek ezzel gondja van. Ezt utoljára akkor éreztem, mikor még iskolába jártam és tudtam volna aludni akár 9-10 óráig is, simán. Én felkelek legkésőbb 6-kor ha van dolog, ha nincs, de ha 5-kor kell elinduljak reggel, akkor felkelek magamtól 5-kor, ébresztőóra be van állítva, de az "zörögni" nem sűrűn szokott. Soha nincs bennem olyan érzés, hogy a munka az terhes. Elmegyek és teszem a dolgom. A munka számomra az, amin túl kell esni, szóval nem élvezem a munkámat, félreértés ne essék, de herótom sincs tőle. Ha rám szakadna egy valag pénz, akkor 100%, hogy nem végeznék másnak munkát, mert hát elvégre mindannyian másért, egymásért dolgozunk. Akkor csak és kizárólag a hülye hobbijaimnak élnék, kert, gyümölcs, zöldség, szőlő - bor, sör, pálinka, tejtermékek készítése. Ehhez is föl kellene kelni reggel 5-kor, és ez is estig tartana.
2021. jan. 23. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha 5 kor kelsz és 5-kor kell indulni, az szerintem szívás. Inkább akkor kelj fél 5-kor ;)
2021. jan. 23. 13:36
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Ébresztős rádiót beállítod valami retkes ordítós zenét játszó adóra, úgy, hogy fel kelljen kelni a kikapcsoláshoz. Működik, állítom neked, rendesen felugrik a pulzusom...

Én 3/4 5-kor kelek, de általában már felébredek pár perccel korábban, még ha szundikálok is félálomban, akkor is hallom a rádió kapcsolását, van egy jellegzetes hangja. Nyáron kertészkedem, úgyhogy olyankor nem is kapcsolgatom ki-be az ébresztőt, hanem a szabadnapokon és éjszakás napokon is felkelek 5 előtt, hogy jussak valamire a kertekben, mielőtt még nagy hőség lesz. Ilyenkor télen nincs ébresztő, de ritka, hogy ne ébredjek fel 6 előtt. Én már általános iskolás koromban se aludtam sokáig. Ha rááll az ember a rendszeres korai kelésre, akkor nem is tud sokáig aludni.

Hogy konkrét motivációt tudjunk neked ajánlani, ahhoz ismerni kellene az életkörülményeidet. Még azt se tudjuk, hogy iskolás gyerek vagy, vagy dolgozó felnőtt. Ha annyira nem tudsz mit kezdeni az időddel, akkor reggel menj el 20 percet futni, ha ezt soha nem blicceled el, akkor ez már motivációvá válik egy idő után.

2021. jan. 23. 19:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!