Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyit dolgoztatok, hogy...

Mennyit dolgoztatok, hogy saját házat vehessetek?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy hány évetekbe telt, mire összegyűjtöttetek egy lakásra vagy házra? Illetve kaptatok valamiféle anyagi tàmogatást a szülőktől vagy sem?

2021. jan. 17. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Ugyan már, ki tud munkából házat venni, hacsak nem milliókat keresel havonta? Ne legyünk már álszentek. Mindenki kap valami vagyont, földet, másik házat, amit eladhat, vagy máshonnan van a pénz. Vagy a jó öreg hitel.
2021. jan. 17. 20:05
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Valóban, ahogy #1 mondja. Sima fizetésből, spórolással csak akkor ha minimum hétszámjegyű az a bizonyos fizetés. Mi persze raktunk félre, lakástakarékunk is volt, de ahhoz hogy a hitelhez meglegyen az önerőnk, családi segítséget is igénybe kellett vennünk. És még mi a szerencsésebbek közé tartozunk, hogy családi támogatást is kaptunk.
2021. jan. 17. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Elmész külföldre dolgozni, meghúzod magad és amikor hazajössz mondjuk 10 év után. Veszel házat.
2021. jan. 17. 20:38
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Ha nem azt csinálod amit a hàrmas mond akkor csak a hitel marad. Vagy családi segìtség. Vagy a kettő együtt. Öröklés lehet még de az is csak akkor jò ha egyedüli örökös vagy. Fizetésből csak zsákfaluban vehetszt
2021. jan. 17. 20:46
 5/10 mindentudó99 ***** válasza:
Nekem is úgy lett hogy a szüleim egy harmadát állták plusz hitel meg melóból amit bele tudtam tenni
2021. jan. 17. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:

En es a felesegem 2 ev munka utan jutottunk el oda kulfoldon hogy hitelt kapjunk, addigra volt egy kis sporolt penzunk is. Se az en szuleim se az o szulei nem adtak semmi penzt, nem orokoltunk semmit.

Igaz, hogy a haz nem nagy amit vettunk, nem is a legjobb helyen van es a hitelt is nagyon sokaig kell fizetni de a lenyeg hogy nem kell tobbet alberletre kolteni.

Ne gondold hogy valaki is csaladi hazat vesz ugy hogy a havi fizetesebol osszesporolja ra a ravalot. Meg a kulfoldi joleti orszagokban sem tudjak ezt az emberek megtenni.

En csak olyat hallottam eddig hogy valaki kiment pl Nemetorszagba dolgozni hogy penzt gyujtson es hazat vett egy videki kis faluban nehany millioert. Mar ez is ritkabb mert Magyarorszagon faluhelyen is 10 millio egy felujitando haz, 3-4 millio egy ures telek.

2021. jan. 17. 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

25 éves koromban meghaltak a szüleim. Megörököltem a lakást, meg a hitel felét is. Kellett 8 év, mire a hitelt visszafizettem. Hó vége felé, már csak a fűszeres vér volt a megfizethető kaja néha. Ami olcsó és laktató volt. Aztán megházasodtam, és vállalkozó lettem. 12-16 órákat dolgoztam. Mindig addig nyújtózkodtam, ameddig a takaróm ért. Kerültem a hiteleket. 20 éves Skoda volt az első autóm. Évekig lombikbébiztünk, akkor még csak három volt TB alapon, egy vagyont elköltöttem EÜ kezelésre és hormonra. Aztán a gyerek születésekor eladtam a belvárosi panelt és kertes házat vettem az agglomerációban. Mindig listával mentem vásárolni, hogy nem tervezett dolgokat ne vegyek. A feleségem is a téli leárazáskor vesz januárban télikabátot és csizmát. Nem a szezon kezdetén a divatosat, hanem a szezon közepén a félárra akciózottat. Amikor az ő anyukáját is magunkhoz kellett venni, akkor egy másik, nagyobb házat vettem, hogy kényelmesen elférjünk. Jó fekvésű, kétszintes, szépen felújítottam. Ez 49 éves koromra jött össze. Itt már tudok kertészkedni, nagy a telek. A szőlőtől a málnáig, az almától a mogyoróig, a salátától a hagymáig, a paprikától a paradicsomig mindent magam termelek a meló után, hogy finom egészséges, érett gyümölcsöt és zöldséget ehessünk. Szóval még 60 évesen is beleszaladok gyakran abba, hogy 10-12 órát melózok. Ebben nincs benne a gyerekkel való matek és fizika, meg technika házi :-) Meg a vele való futkározás is más időből megy :-)

Már vagy 20 éve nem nézek tv-t, és nem fészbukozok. Egyedül a gyakorikérdéseken ejtőzök néha egy-egy félórát, pihenésképpen.

2021. jan. 17. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Havi 150-350 nettó körül kerestem. Párom 150-250 nettó körül.

11 év után vettünk egy 40 milliós házat.

Hitel és segítség nélkül.

(Utána vettünk fel Babavárót is, mert az nagyon megéri, de ez nem kellett a ház vásárláshoz, hanem csak felújítottunk belőle. Így már 50 milliónál is jóval többet ér a házunk.)

2021. jan. 18. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as, ez valahogy matematikailag nem jön ki.

Mondjuk leírásod alapján kerestetek ketten havi átlag 450 ezret. Ez évente 5.400.000 forint, azaz 11 év alatt közel 60 millió, ami rendben van.

De akkor ez azt jelenti, hogy ez alatt a 11 év alatt ti havi mindössze átlag 190 ezer forintot költöttetek - abból hogy jött ki az albérlet, rezsi, kaja, bútorok, el romló elektronikai eszközök, ruhák, esetleg autó vagy tömegközlekedés 2 főnek, plusz satöbbi kiadás?

2021. jan. 31. 08:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9es: elfelejtettél kamatot szamolni a félrerakott pénzre. Olyan 5-8%ot folyamatosan hozott is a már meglévő pénz, lekötött betétekkel.
2021. jan. 31. 09:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!