Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan telepedtek le?

Hogyan telepedtek le?

Figyelt kérdés
Mai fiatalok, a ti fejetekben is megfogalmazódott már, hogy miképp is lesz saját otthonotok? Miből fogtok egy házat megvenni vagy felépíteni? Főleg, ha nem akartok több évtizedre eladósodni egy hitelben, ha a szülők nem tudnak segíteni, ha nem kerestek több százezret? Szóval jó ötleteket várok, ki hogyan próbálja megoldani ezt, mondjuk külföldre költözés nélkül. Köszi.
2010. aug. 14. 07:57
1 2
 1/11 anonim válasza:

na, erre én is szeretnék választ kapni. én kimentem külföldre dolgozni, de ... így is kilátástalan a helyzet :(

meg kell nyerni a lottót, nincs mese .. :)

2010. aug. 14. 08:29
 2/11 anonim ***** válasza:

èn külföldön élek kicsit itt más a felfogás. itt az emberek nem akarnak saját otthont egyböl. álltalában az életük során többször költöznek föleg a munka miatt, ami más városokba hívja öket.

Itt a fietelok a felsöoktatás alatt lakóközöségekbe laknak, vagy is 2-4-en bérelnek egy egy lakást, amit közösen tartanak fent. Föleg mert koleszok nincsenek.

Aztán ha elkezd valaki dolgozni akkor álltalában azért külön albiba költözik föleg hogy addira lesz már párkapcsolata. Elkezd dolgozni és fizeti az albit. Mi 30 évesek vagyunk de házon nem is gondolkodunk.

itt ahol lakunk nagyon drágák az ingatlanok (falun lakunk egy kis lakás 40-50m2-s kb 150.000-200.000 €). Mi úgy vagyunk vele hogy már sokszor más városba kellett költöznünk a munka miatt, így itt nem akarunk és igazából nem is tudnánk venni lakást. Amin gondolkodunk hogy magyarországon vagy ahol a párom szülei laknak egyetem városban veszünk egy kicsit (azt is hitelre) és kiadjuk albérletbe.

Itt a szülök nem támogatják a fiatalokat, csak ha nagyon tehetösek. Àtlag családban nem vesznek se lakást, se autót a gyereknek, de a szülök évente mennek nyaralni, vagy maguknak megengedik a szépautót. Nem is követelöznek a fiatalok. Inkább mindenki magára költi amit sokkal helyesebbnek tartok.

szóval ne izgulj majd egyszer lesz valahogy. addig is spórolj és intézd úgy az életedet hogy mindig elörébb juss. ne félj a költözéstöl sem.

2010. aug. 14. 08:41
 3/11 anonim ***** válasza:
A Kádár-rendszer előtt is csak keveseknek volt saját háza. A többség lakóként élt valahol. A Kádár-rendszerben könnyű volt lakást venni,házat építeni,de ma már ez elérhetetlen álom annak,aki nem tartozik a gazdag,vagyonos réteghez. Marad az albérlet egy életen keresztül.
2010. aug. 14. 08:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Jajj istenem, ez a kérdés!:( Az egyik legnagyobb félelmemre kérdeztél most rá!:(

Az a baj, hogy én teljesen kilátástalannak látok mindent a jövővel kapcsolatban.

Most albérletbe lakok, és minden vágyam, hogy egyszer nekem is lehessen egy saját lakásom (a kertes ház azt hiszem örökre egy álom marad).

Én úgy fogom megoldani, hogy még évekig dolgozni fogok mint a güzü ha kell éjjel nappal (egyetem mellett) és próbálok minden hónapban félretenni egy nagyobb összeget, és ha már összejött úgy 3 millió forint akkor hitelt fogok felvenni, mert más megoldás NINCS!!!:(

L/19

2010. aug. 14. 08:50
 5/11 anonim válasza:

Pont emiatt a kérdés miatt keveredtem ide én is!:(

Épp most néztem eladó ingatlanokat+ hitelkalkulátort,és mindentől elment a kedvem :(

Lehetetlennek tűnik,h legyen egy szép családi házam vagy egy 90nm-es lakásom,és mellette tudjak babát vállalni:S

Most látszik összedőlni a gyerekkori álmom a kertes házról,3 gyerekkel és kutyával :'(

Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt,ő már dolgozik és egy ideje a lakásra spórol,én még tanulok,nincs semmi keresetem,a szüleimmel élek,de ha vége a fősulinak,úgy látom egy ideig még kénytelen leszek a szüleim nyakán maradni:S

ha albérletbe költözünk,soha nem tudunk majd saját lakásra spórolni...

Bárcsak újra gyerek lehetnék,az udvaron játszhatnék,és nem tudnék a felnőttek gondjairól... vagy nyernék a lottón!

2010. aug. 14. 13:06
 6/11 anonim válasza:
Még a könnyem is kicsordult, úgy nevettem. ne haragudj, nem bántani akarlak, de ha összeraktál 3 milliót... És az mikor lesz? Átlag fizu mellett Mo-n soha.
2010. aug. 14. 16:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem kell gorombáskodni!:(

Lehet, hogy azt a 3 millió FT-ot 20 év alatt rakom majd össze, addig meg marad az albérlet!:(

2010. aug. 14. 18:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Azért nem olyan elérhetetlen a 3 milla, főleg ha 19 évesen elkezded gyűjteni, amíg még a szüleid eltartanak és van hol laknod. Ha a főiskola alatt a keresetedet félre rakod, ami mondjuk jó esetben 50-60ezer forint, az egy évben 600ezer. Szóval 3 év sulival, már 1,8 milla. Aztán, ha még 2 évig félrerakod a diplomás béred, mert még a szüleid tudnak támogatni, akkor 5 év alatt meg is van a 3 milla.

Ami viszont sajnos tényleg kevés... Ez még nem ment meg egy hiteltől. De indulásnak jó, és sok sikert hozzá, hogy elérd!

Én nem vagyok ennyire optimista. Én azt látom, hogy nem lehet félretenni ennyi pénzt, ha a szülők nem támogatnak, márpedig én már elköltöztem.

Az az igazság, hogy ha külföldre megy az ember, és mondjuk párban, és az egyik fizetést teljesen félrerakják, akkor is kb 5 év alatt jön össze egy 20millás házra való... Csak az a kérdés, 5 év után haza akar-e jönni bárki?! Ha meg nem... akkor ott ennyiből nem lehet még lakást se venni... akkor viszont megéri 5 évig nélkülözni?

Szerintetek?

2010. aug. 14. 18:14
 9/11 anonim válasza:
Megnézem én azt amikor valaki kereső ember de mindet félrerakja.
2010. aug. 14. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Én 19 éves vagyok de már engem is foglalkoztat a dolog mert most a szüleimmel lakom abban a házban amit még a nagyszülők építettek és ezt is 2-en örököljuk a tesómmal majd valamikor de még így se az egész házat mert anyámnak van még egy testvére aki örököl.

Ha befejezem a tanulmányaimat akkor megpróbálok elmenni a szakmámba dolgozni ha lehet akkor külföldön. és pár év tapasztalat után megpróbálok saját vállalkozást csinálni, először lehet hogy csak feketén.

Csak nagy házat szeretnék, nem érezném magam jól egy 100m2-nél kisebb lakásban még akkor se ha egyedül fogok élni (még barátnőm sincs...)

2010. aug. 15. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!