Gázfűtés havi díj?
Gáz fűtéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. 21 fokra van beállítva a termosztát. Kb. most is 30-32.000ft lesz a gázszámla. Ugye nekünk csak a fűtést biztosítja a gáz kazán. Reális ez hogy durván 300 köbméter elmegy 1 hónapban?
Vagy állitani kellene a kazánnál a radiátorba lévő víz hőfokán? 61 fokra van beállítva. Vagy ez a beállítás nem függ az adott havi gázfogyasztás mértékétől?
10X10es a házunk. Leszigetelve. Új westend gázkazánunk van.
Picit sokalljuk, hogy kb 30 felett van most a gázszámla, így hogy csak a fűtést szolgálja a kazán.
Amit írtam állitási lehetőséget, azt érdemes lenne mondjuk 70-75 fokra állítani?
Én sokallom, mert hasonló összeget fizetünk teljesen szigeteletlen 180 m2-es önálló cs. házra.
Csak a műanyag nyílászárók újak.
341 köbméter fogyott el. Minden hónap 25 vagy 26-án olvassuk le az órát. Pont ma olvastam le az órát.
Szerintem rengeteg 1 hónapra. 10X10es a ház. Szigetelt, műanyag nyilászáros. 21 fokra van állítva a termosztát. Csak a fűtést szolgálja a kazán. (melegvizet egyebeket nem)
Kazán is új, nem egy 20 éves gázkazán.
Annyi hogy nem lapradiátorok vannak, hanem még a régebbi lemezradiátorok és a vastagabb fűtés csövek.
De emiatt szerintem nem lehetne ilyen mértékben sok a gázfogyasztás.
Én is nagyon sokallom egy ekkora házhoz. 61 fokra van beállítva a kazánon a hőmérséklet. Lemezradiator illetve a hozzátartozó vastagabb csövek nem jatszhatnak közre, hogy ennyi a fogyasztás.
Holnap fog hívni a szerelőm, nagyon kíváncsi leszek hogy mit mond.
Gondoltam megosztom az én adatomat, mert pont ma olvastam le.
decemberre (31 napra felátlagolva) 267 m3 a gázfogyasztásunk, aminek az ára itt 41 ezer Ft.
Ijesztő egy hónapra 41 ezres számla, de a december drága hónap. Ha egy korábbi mérőóra állásból nézem, akkor egész évre vetítve kb 240 ezer lesz a vége.
A ház nagy, de mi csak egy részét fűtjük (gyerekszoba, nappali, háló). 40 éves ház, 40 éves kazánnal (fűtés + meleg víz), 6 cm szigetelés a homlokzaton, 8 cm üveggyapot a padlásfödémen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!