Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázfűtés havi díj?

Gázfűtés havi díj?

Figyelt kérdés

Gáz fűtéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. 21 fokra van beállítva a termosztát. Kb. most is 30-32.000ft lesz a gázszámla. Ugye nekünk csak a fűtést biztosítja a gáz kazán. Reális ez hogy durván 300 köbméter elmegy 1 hónapban?

Vagy állitani kellene a kazánnál a radiátorba lévő víz hőfokán? 61 fokra van beállítva. Vagy ez a beállítás nem függ az adott havi gázfogyasztás mértékétől?

10X10es a házunk. Leszigetelve. Új westend gázkazánunk van.

Picit sokalljuk, hogy kb 30 felett van most a gázszámla, így hogy csak a fűtést szolgálja a kazán.

Amit írtam állitási lehetőséget, azt érdemes lenne mondjuk 70-75 fokra állítani?

2020. dec. 25. 20:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szabad megkérdeznem, hogy kb. mennyibe került a ház szigetelése és az új kazán/fűtés/kémény korszerűsítés összesen?

Hasonló házunk van, csak még korszerűsítés előtt állunk.

2020. dec. 25. 21:03
 2/17 anonim ***** válasza:

Szigetelt háznál én is sokallom ezt az összeget, nekem hasonló a ház,decemberre kb.200-250köbméter lesz a fogyasztás.

Ha a hőfokot emeled nem valószínű hogy kevesebb lesz a fogyasztás.

2020. dec. 25. 21:12
 3/17 anonim ***** válasza:
Csak annyit szólnék hozzá,nem fontos a hőfokon állítani.
2020. dec. 25. 21:16
 4/17 A kérdező kommentje:

Központi fűtésrendszerünk megvolt. Szigetelést kb 8 éve csináltattuk meg.

Csak gázcsonk volt az udvarba.

Most szeptemberbe lett bevezetve a gáz.

Gázkazán, mindenféle szerelékek(rézcső meg még sok dolog), tervező, villanyszerelő, munkadíj. Így fizettünk összesen 740.000 forintot.

2020. dec. 25. 21:19
 5/17 A kérdező kommentje:

Kazánnál lévő hőfokra gondoltam. Az elvileg a radiátor rendszerben lévő víz hőfokát állitja.( nem a termosztátra gondoltam)

Kinek mennyire van ez beállítva?

2020. dec. 25. 21:20
 6/17 anonim ***** válasza:

A 61 jó.

És ezen tényleg nem tudsz spórolni. Mivel a szoba hőmérséklet a lényeg, tök mindegy, hogy 61 fokos vízzel dolgozik és sokat keringeti, vagy 50 fokossal és akkor állandóan keringeti, vagy 90 fokossal és akkor csak keveset keringeti. Összességében ugyanott vagy, mert minél sűrűbben keringet, annál kevésbé kell felfűtenie, és ígytovább.

Nyílászárók milyenek? Írtad, hogy szigetelt, de ez homlokzat? hány cm? A födémen is van? ott mi és mennyi? A teljes 100 nm-t fűtitek 21 fokra?

2020. dec. 25. 22:01
 7/17 anonim ***** válasza:
Gázkazán milyen?
2020. dec. 26. 08:13
 8/17 A kérdező kommentje:
Westen Pulsar, kondenzációs gázkazán.
2020. dec. 26. 10:14
 9/17 anonim ***** válasza:
2020. dec. 26. 10:23
 10/17 anonim ***** válasza:
A födém is le van hőszigetelve?
2020. dec. 26. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!