Lakásban lakok és az lenne a problémám, hogy az alattunk
lakó család elég zavaró. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Azt kell tudni, hogy naponta többször is furulyáznak és zenét hallgatnak. Már kértük őket, hogy lehetne-e ennek az időtartamát csökkenteni, ugyanis valószínűleg pont az én szobám alatt csinálják és nagyon hallatszik minden. Nem nyitották ki az ajtót, azon keresztül válaszoltak, valószínűleg azért, mert pár hónapja lett nekik szólva (normális hangnemben, mint ember az emberrel), hogy ne éjszaka fúrjanak. A mostani alkalommal közölték, hogy nem hiszik el, hogy ez hallatszik és azt sem, hogy ez minket zavar. Igazából annyira nem is érdekelne a dolog, viszont a vírus miatt haza kellett költöznöm és itthon tanulok. Most kezdődik a vizsgaidőszak és sajnos nem lehet egyszerűen így tanulni. Arra se voltak hajlandóak, hogy idefentről meghallgassák, hogy mennyire hallatszik. Tudom már eléggé elhúztam, de az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék még csinálni velük? Nem zavar, ha csinálják, mert ők is itt laknak, de kicsit meg lehetne érteni a másikat is és kompromisszumot kötni. Egyébként ők kb. 1 éve laknak itt és sok a panasz rájuk, gyakran vannak veszekedések.
Innentől az, hogy akkor furulyázik amikor akar - nonszensz, hiszen a házirend szabályozza.
El kell olvasni a házirendet, majd jelezni a közös képviselőnek, végül a jegyzőnek.
Közben, valahányszor rákezdenek a furulyára, lemennék a kaputelefonhoz és felcsörgetnék hozzájuk.
2020. dec. 9. 22:50
12/16 anonim válasza:
"napi 5-ször legalább megy a furulyázás minimum 1 órán át"
??? :)
Egy gyerek kb. heti 2x 1 órát gyakorol szerintem, többre nemigen lehet rávenni és nincs is rá szükség.
2 évig van furulya, az az előképzés más fúvós hangszerhez...
Napi 5 óra furulya??? Ez valami más lesz...
2020. dec. 10. 15:39
13/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat azt elfelejtettem írni, hogy a lakók felnőtt "gyerekek" :) Tehát valahogy kommunikálni képesnek kéne lenni.
2020. dec. 11. 22:37
14/16 anonim válasza:
Technokol a kulcslyukukba, illetve szar a kilincsre. Ha ebből nem értenek, akkor púrhab körbe az ajtóra. Nincs az a hülye aki ebbe a háborúba belemegy, tapasztalat. Csak tökösebbnek kell lenni. Problem solved.
2020. dec. 12. 12:50
15/16 anonim válasza:
#6 leszakad a tető
2020. dec. 12. 22:21
16/16 anonim válasza:
Sajnos ez a társasház velejárója ezzel sok mindent nem tudsz kezdeni hozzájuk meg az le hallatszik , ha sétálsz a járó lapon .
Ez ügyben a két lakás tulajdonosainak kellene le ülnie és meg beszélnie ezeket .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!