Lakásban lakok és az lenne a problémám, hogy az alattunk lakó család elég zavaró. Mit tehetnék?
Napközben akkor furulyáznak, amikor akarnak.
Ha zenét hallgatnak, akkor kötelesek azt
megfelelő hangerővel tenni.
.
A társasháznak megvan a házirendje.
Az kimondja, hogy hánytól hányig lehet karbantartási, barkács és
egyéb, zajjal járó munkákat végezni. Erre lehet kötelezni.
Ha nem hagynak fel az engedélyezett időn túli zajos munkákkal,
akkor írj a közös képviselőnek, hogy szólítsa fel.
Ha nem hatásos, akkor fogj össze a szomszédokkal és
írjatok a helyi jegyzőnek.
.
Füldugót javaslok.
"nem hiszik el, hogy ez hallatszik"
Az érvelés nagymesterei ezek a szomszédok. Ha nem hallatszana, akkor honnan a rákból tudnál róla, hogy csinálják?
Érdemes mindig bekopogni hozzájuk, amikor elkezdenek furulyázni. Őket is zavarni fogja, ha naponta 3-4-szer bekopogsz hozzájuk és esetleg erélyesebben kopogsz, dörömbölsz. Ezt meg fogják unni előbb-utóbb.
Esetleg te is próbálj furulyázni, amikor ők, ugyanazt a dallamot, csak más hangokkal, és ez eléggé zavaró lehet nekik.
Ha nem lehet veluk megbeszelni normalisan semmit, akkor en max hangeron beraknek valami metalt, reggel 9tol estig.
Amugy a megoldas az lehetne, hogy megbeszeltek egy idopontot, hogy pl delutan 2 es 4 kozott zenelgessenek, de nyilvan ehhez az kene, hogy lehessen veluk kommunikalni.
7. Igen. vagy kimenni a lépcsőházba és az ajtajuk előtt játszani metal zenét. ha nem tud gitározni a kérdező, annál jobb! :D
De ez a tornázás, ugrálás is jó ötlet. Tényleg kell a mozgás, és néha én is szoktam ugrálni, de persze nem a lakásban.
ha jól értem, te hazaköltöztél és tanulni akarsz. A szomszéd meg ott lakik és ő meg furulyázni tanul.
Talán költözz vissza oda, ahol eddig laktál, ha zavar. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!