Melyik az a hely ahhol mondjuk sok cigány él de azok kúltúráltak(abbak)?
Pl elvileg Kaposvár és Somogy megyében is sok cigány él. Na de, az nyugat Magyarország! Tehát ott akkor nem olyanok mint pl Borsod vagy Szabolcs megyében. Nyugatról ezt az egy megyét és helyet tudom megemlíteni. Oké Érden is sokan vannak,de azoknak a nagy része nem a normális fajta.
De pl Ózdon is van igazából sok normális!
Hát, a dél-mo-i cigányokról elég sok rosszat hallani, szóval nem sokat számít, hogy Dunántúl.
Itt Hevesben nagyon változó, sok köztük a teljesen normális, aki dolgozik, és a fehérek életmódját célozta meg több-kevesebb sikerrel, de közben egyre több, főleg a fiatalok közt, a fehérgyűlölő rasszista, és ők nem csak dumálnak egymás közt, mint a fehér rasszisták, hanem tesznek is valamit. Meg persze, hiába tisztességes 10 közül 9, a maradék 1 pont elég bosszúságot és kárt okoz. Sajnos, a tisztességesebbek nem azt az 1-et utálják, aki rossz fényt vet rájuk, hanem a rendőrt, aki elkapja, ezért a problémák egyre fokozódnak.
Te sehol nem fogsz olyan helyet találni, mert hivatalosan nincs ahol 'cigányok' élnének, csak romák.
A másik: ne általánosíts, ugyanúgy bárhol vannak rendes romák, mint alávaló nemromák.
A hely nem mérvadó szerintem sem. Mondanám,hogy a vidéki falusi cigányok nem olyan mocskok,de ne feledjük pl.Olaszliszkát.
Ahol én lakom (Szabolcs, kisváros) sok cigány van. De itt még nem hallottam olyat a 32 évem alatt,hogy bárkit kiraboltak, agyonvertek etc. Néhány betörés volt, családi balhék de ott is inkább egymást "ölték". A keresztanyámék pedig egy határmenti faluban laknak, a lakosság legalább 80%-a cigány. Dolgoznak. De még a hírekben is voltak,hogy a falu híres az önnfenntartóságáról. (Rozsály a falu neve). Éltem Pesten 10 évig,ott sokkal több agresszív cigánnyal volt dolgom.. de hozzátenném,hogy a legtöbb drogos volt,így az nagyban befolyásolta a viselkedésüket. Azt viszont összességében elmondhatom,hogy bálhol is vannak,a legtöbb lusta, ingyenélő segélyt váró, magyart köpködő szemétláda. (Természetesen kivételek vannak, nekem is van kollégám,aki egy tünemény,okos,kedves és lepipál sok magyart a munkájában).
Látom, lepontoztál.
Ne legyen örömöd, nem érdekel, a véleményem nem az szerint alakítom, hogy másnak mennyire tetszik.
A lepontozással azt bizonyítod, hogy
- egy kalap alá veszel minden romát,
- akiket tőlük független ok miatt (nem ők választották, hogy romának születtek),
- azért tetted fel kérdésed, hogy 'jót' cigányozhass.
6
Szerintem cigány. Azért ilyen érzékeny.
Nickemhez méltóan kételkedem ítélőképességedben, ha látatlanul lecigányozol.
Nem kérem ki magamnak, de engedd meg, hogy szememben cigányabb legyél a románál.
.
A kérdésre:
nehezen fogsz olyan települést találni, ahol nem él roma család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!