Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Cirkusz a szomszéddal vízdíj...

Cirkusz a szomszéddal vízdíj miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szokásos vízmű-cirkusz. Adott egy A és egy B épület, osztatlan közös tulajdon. A épület néhai apámé, B épület nagyapámé volt. B épület nagypapa halála után értékesítésre került. Az új tulaj rácsatlakozott az A épület vízhálózatára és főórájára, felszerelésre került egy víz almérő, hitelesítve, leplombálva. (Ezzel kapcsolatban semmiféle írásbeli szerződést/engedélyt/megállapodást nem találtam) Fizetett. Aztán továbbértékesítette a B ingatlant az unokájának. Ő már nem fizette a vízdíjat. Apámnak emiatt sok konfliktusa volt vele már a halála előtt is. Ezzel a cirkusszal (nemfizetős almérőssel) együtt örököltem meg az A ingatlant. A vízműnek mindenféle kifogása van - amúgy a hátralék bő negyed millió -, "jaj, hát ők nem zárhatják el nála a vizet, mert 6 purdéja van", "jajj, hát ők nem tudnak bejutni az udvarra órát leolvasni, mert kutya van", jajj, jajj, jajj. Oldjam meg. De hogyan?

Ha elzárom az órát, feljelent, hogy nem biztosítom a vizet. Ha nem fizetem ki az ő vizét, a főóra előbb-utóbb elzárásra/leszerelésre kerül, és az én örökölt ingatlanomra kerül a nemfizető szomszéd vízdíjának a tartozása. Én pedig pereskedhetek vele évekig..

Van itt megoldás? Ha igen, mi..?

2020. okt. 29. 10:09
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogyha osztatlan közös, akkor a régi jogszabályok alapján teljesen elég volt a szóbeli megállapodás. Osztatlan közösön tulajdonképpen még mindig az. Ha legalább a két lakás két külön helyrajzi számon van, akkor már egy picit könnyebb lenne a helyzet, de úgysem a vízmű felelőssége rendezni a vitát.

Be kell menni, el kell kérni a szerződésed. Meg kell nézni, hogy csak te állsz szerződésben velük, vagy a kedves szomszéd a mellékvízmérővel is? Ahhoz, hogy jogi ügyet tudj indítani, legalább ennyit érdemes megtenni, hogy tisztán láss. Kérheted a vízműt, hogy próbáljanak tanácsot adni, de nem az ő dolguk és nem is érdekük. Ha a mellékvíz nem fizet, a főre terhelik a tartozást. Szerencsés helyzetben segítőkész ügyintézőhöz kerülsz, aki legalább megpróbál segíteni hasznos tanácsokkal.

A normál helyzet az lenne, amit leírtam. Két külön fővízmérő, két külön ág. Ha valamelyim nem fizet, azt lekötik. Mivel védettek, őket nem fogják, de legalább tőled függetlenek tartozásostól, mindenestől.

2020. okt. 29. 17:14
 32/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Be fogok menni, hátha előrébb jutunk.
2020. okt. 29. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!