Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Cirkusz a szomszéddal vízdíj...

Cirkusz a szomszéddal vízdíj miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szokásos vízmű-cirkusz. Adott egy A és egy B épület, osztatlan közös tulajdon. A épület néhai apámé, B épület nagyapámé volt. B épület nagypapa halála után értékesítésre került. Az új tulaj rácsatlakozott az A épület vízhálózatára és főórájára, felszerelésre került egy víz almérő, hitelesítve, leplombálva. (Ezzel kapcsolatban semmiféle írásbeli szerződést/engedélyt/megállapodást nem találtam) Fizetett. Aztán továbbértékesítette a B ingatlant az unokájának. Ő már nem fizette a vízdíjat. Apámnak emiatt sok konfliktusa volt vele már a halála előtt is. Ezzel a cirkusszal (nemfizetős almérőssel) együtt örököltem meg az A ingatlant. A vízműnek mindenféle kifogása van - amúgy a hátralék bő negyed millió -, "jaj, hát ők nem zárhatják el nála a vizet, mert 6 purdéja van", "jajj, hát ők nem tudnak bejutni az udvarra órát leolvasni, mert kutya van", jajj, jajj, jajj. Oldjam meg. De hogyan?

Ha elzárom az órát, feljelent, hogy nem biztosítom a vizet. Ha nem fizetem ki az ő vizét, a főóra előbb-utóbb elzárásra/leszerelésre kerül, és az én örökölt ingatlanomra kerül a nemfizető szomszéd vízdíjának a tartozása. Én pedig pereskedhetek vele évekig..

Van itt megoldás? Ha igen, mi..?

2020. okt. 29. 10:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, nem jó tanács, sőt valószínűleg nem, de az biztos, hogy én elzárnám a főcsapot teljesen. Jelentsen fel, ha akar. Itt ügyvédet fogadnék és mindent megtennék, hogy húzzam az időt fellebbezésekkel és egyebekkel. Nem buknék vele többet, mint azzal, hogy most felhalmozta és még fel is fogja a vízszámlát, mert tudja, hogy nem fogsz semmit tenni és a t-ketlen vízmű sem. Időnként talán megnyitnám egy-két órára, hogy megszakítsam a "szabályellenes" tevékenységet, újra indítva ezzel a jogi procedúrát.

Egyszerűen felháborító, hogy egyesek mindent megtehetnek, a becsületesek meg mindig szívnak.

2020. okt. 29. 12:42
 12/32 anonim ***** válasza:

Hát igen, de akkor neki sem lesz vize...:(

2020. okt. 29. 12:44
 13/32 anonim ***** válasza:
Jaj, bocs 12-es, én valahogy úgy értelmeztem, hogy megörökölte az ingatlan felét, de még nem lakik benne. 11. voltam.
2020. okt. 29. 12:47
 14/32 A kérdező kommentje:
Asszem, ez lesz a megoldás, időnként pár órára elzárni a vizet. Aztán mehet a közkútra a vödörkéjével. Meg feljelenteni. Az a baj, hogy így eladni sem lehet az ingatlant. Kinek kellene..?
2020. okt. 29. 13:04
 15/32 A kérdező kommentje:
Álló nap megy náluk a mosógép, feltöltik a gyerekmedencét, megmossák a kocsit, locsolják a kertet és ha megy a leolvasó, akkor nekieresztik a két kutyát a kapunak. A vízmű meg sajnálkozik: ők nem tudnak bemenni leolvasni, fizessek én.
2020. okt. 29. 13:06
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Minden eszközt megragadnék, akár jogos, akár jogszerűtlen, hogy alájuk tegyek.
2020. okt. 29. 13:09
 17/32 A kérdező kommentje:
Lassan eljutok én is ebbe az állapotba..
2020. okt. 29. 13:21
 18/32 anonim ***** válasza:
Zárd el a csapot és hivatkozz arra hogy megrepedt aknádban pl. a karima. Vagy hivatkozz arra hogy szerinted elfagyott a vízórájuk és ereszt.
2020. okt. 29. 14:16
 19/32 Majatom ***** válasza:
100%
Fizikailag hogy néz ki ez a bekötés? Neked van egy vízaknád amiben a Te (fő) órád van, és az óra után megy át hozzájuk egy cső, vagy valahol a telken belül lett megcsapolva, és úgy megy át hozzájuk, és arra az ágra egy külön aknában az ők telkükön van téve egy almérő?
2020. okt. 29. 14:20
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
A Vízmű miért nem tud segítséget kérni a rendőrségtől a bejutáshoz?
2020. okt. 29. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!