Cirkusz a szomszéddal vízdíj miatt?
Sziasztok!
Szokásos vízmű-cirkusz. Adott egy A és egy B épület, osztatlan közös tulajdon. A épület néhai apámé, B épület nagyapámé volt. B épület nagypapa halála után értékesítésre került. Az új tulaj rácsatlakozott az A épület vízhálózatára és főórájára, felszerelésre került egy víz almérő, hitelesítve, leplombálva. (Ezzel kapcsolatban semmiféle írásbeli szerződést/engedélyt/megállapodást nem találtam) Fizetett. Aztán továbbértékesítette a B ingatlant az unokájának. Ő már nem fizette a vízdíjat. Apámnak emiatt sok konfliktusa volt vele már a halála előtt is. Ezzel a cirkusszal (nemfizetős almérőssel) együtt örököltem meg az A ingatlant. A vízműnek mindenféle kifogása van - amúgy a hátralék bő negyed millió -, "jaj, hát ők nem zárhatják el nála a vizet, mert 6 purdéja van", "jajj, hát ők nem tudnak bejutni az udvarra órát leolvasni, mert kutya van", jajj, jajj, jajj. Oldjam meg. De hogyan?
Ha elzárom az órát, feljelent, hogy nem biztosítom a vizet. Ha nem fizetem ki az ő vizét, a főóra előbb-utóbb elzárásra/leszerelésre kerül, és az én örökölt ingatlanomra kerül a nemfizető szomszéd vízdíjának a tartozása. Én pedig pereskedhetek vele évekig..
Van itt megoldás? Ha igen, mi..?
Lehet, nem jó tanács, sőt valószínűleg nem, de az biztos, hogy én elzárnám a főcsapot teljesen. Jelentsen fel, ha akar. Itt ügyvédet fogadnék és mindent megtennék, hogy húzzam az időt fellebbezésekkel és egyebekkel. Nem buknék vele többet, mint azzal, hogy most felhalmozta és még fel is fogja a vízszámlát, mert tudja, hogy nem fogsz semmit tenni és a t-ketlen vízmű sem. Időnként talán megnyitnám egy-két órára, hogy megszakítsam a "szabályellenes" tevékenységet, újra indítva ezzel a jogi procedúrát.
Egyszerűen felháborító, hogy egyesek mindent megtehetnek, a becsületesek meg mindig szívnak.
Hát igen, de akkor neki sem lesz vize...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!