Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Cirkusz a szomszéddal vízdíj...

Cirkusz a szomszéddal vízdíj miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szokásos vízmű-cirkusz. Adott egy A és egy B épület, osztatlan közös tulajdon. A épület néhai apámé, B épület nagyapámé volt. B épület nagypapa halála után értékesítésre került. Az új tulaj rácsatlakozott az A épület vízhálózatára és főórájára, felszerelésre került egy víz almérő, hitelesítve, leplombálva. (Ezzel kapcsolatban semmiféle írásbeli szerződést/engedélyt/megállapodást nem találtam) Fizetett. Aztán továbbértékesítette a B ingatlant az unokájának. Ő már nem fizette a vízdíjat. Apámnak emiatt sok konfliktusa volt vele már a halála előtt is. Ezzel a cirkusszal (nemfizetős almérőssel) együtt örököltem meg az A ingatlant. A vízműnek mindenféle kifogása van - amúgy a hátralék bő negyed millió -, "jaj, hát ők nem zárhatják el nála a vizet, mert 6 purdéja van", "jajj, hát ők nem tudnak bejutni az udvarra órát leolvasni, mert kutya van", jajj, jajj, jajj. Oldjam meg. De hogyan?

Ha elzárom az órát, feljelent, hogy nem biztosítom a vizet. Ha nem fizetem ki az ő vizét, a főóra előbb-utóbb elzárásra/leszerelésre kerül, és az én örökölt ingatlanomra kerül a nemfizető szomszéd vízdíjának a tartozása. Én pedig pereskedhetek vele évekig..

Van itt megoldás? Ha igen, mi..?

2020. okt. 29. 10:09
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Ez egy L alakú épület, az L rövidebb szárán van a főóra. Az L hosszabbik száránál találkozik az A és a B épület, fizikailag téglakerítéssel lett a két épület és a két kert elválasztva. Az ő fizikai térfelükön van az ő almérőjük.

Hogy hol megy a cső, amire rácsatlakoznak - a kertben, vagy valahol az A épületben -, azt a vízműves sem tudta megmondani. Tervrajz nincs, bontani vagy ásni kéne..

2020. okt. 29. 15:11
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogy így eladni sem lehet az ingatlant. Kinek kellene..?"

Megsúgom neked Kérdező, hogyha nem lenne ez a probléma, aor sem tudnád eladni.

Ember nem lenne, aki egy osztatlan közös tulajdont megvesz, hogy hat gyerekes cigány családdal lakjon egy portán.

Talán egy másik cigány, de azok meg szeretik jelképes összegért, részletre megkapni.

2020. okt. 29. 15:14
 23/32 anonim ***** válasza:
A Vízmű nem kezdeményezi a hátralék behajtását? Fizetési meghagyás...miért nem vajon? Töredék összegért árvereznek.
2020. okt. 29. 15:21
 24/32 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem én sem..állítólag "védett" a család. És ők nem fognak velük konfrontálódni. Pedig van behajtó csoportjuk is.
2020. okt. 29. 15:23
 25/32 Majatom ***** válasza:
100%
Ez így eléggé kilátástalan, hiszen hosszú távon mindenképpen az lenne a megoldás, hogy le kellene választani őket a Te hálózatodról.
2020. okt. 29. 15:28
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Az 58/2013. (II. 27.) Kormányrendelet értelmében szociális rászorultság alapján fogyasztóink 12 naptári hónapon belül egy alkalommal az alábbi kedvezmények valamelyikét vehetik igénybe társaságunknál:

részletfizetés,

fizetési haladék.

Ez a védendő fogyasztó joga. Ezt gondolom ha kérte se teljesítette.

2020. okt. 29. 15:31
 27/32 A kérdező kommentje:
Igen. Meg is lenne a lehetőség technikailag, de az sokba kerülne nekik
2020. okt. 29. 15:31
 28/32 A kérdező kommentje:
#26, a vízmű ezt (is) felajánlotta neki. Nem élt vele.
2020. okt. 29. 15:33
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy a vízmű a mellékvízmérőkkel kapcsolatosan nem igazán érdekelt. Ennek ez a buktatója, de érdemes kikérni mindkettőtök szerződését, már ha van külön külön és nem egy felhasználási helynek számítotok. Neki a fővízmérő számít leginkább. Ha a mellék nem tud elszámolni, behajtják a főn, semmi baj. Nem fektet a nyomozásba több energiát, mert neki tök mindegy és teljesen igaza van. A te érdeked, hogy tisztázd a helyzetet. Pl. érdemes albetétesíteni a két lakást, ha ez eddig nem történt meg és kezdeményezni iker mérő, vagyis két külön mérő beépítését és két külön vezeték kiépítését. Így fizikailag teljesen mindegy kinek a telekrészén van a mérő, maga a rendszer teljesen elkülönül.

Egyébként a legtöbb újépítésű ikerháznál is jelentkeznek hasonló problémák, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mibe másznak bele, amikor megvesznek egy ilyet.

2020. okt. 29. 15:52
 30/32 A kérdező kommentje:

Apám elkezdte a társasházzá alakítást (ha ezt érted albetétítés alatt), találtam ügyvédi szerződéstervezeteket. De az első tulajdonos már nem írta alá, mert addigra eladta az unokájának. Apám pedig 80 évesen már nem harcolt, bár néha kiverte a balhét a vízműnél.

A pokol az öröklés után szabadult el, akkor lépett le a 6 gyerek apja, onnantól datálódik a nemfizetés.

Szerződést/engedélyezést nem találtam az iratok között, pedig apám még azt is felírta, hogy mennyi jattot adott aznap a postáznak.

De bemegyek majd a vízműhöz, hogy nézzenek rá az irataikra.

Az nem világos, hogy az örökléssel megöröklődött az apám 10 évvel ezelőtti (valószínűleg) szóbeli megállapodása/engedélye? Ami nem is a jelenlegi, hanem az előző tulajdonossal köttetett?

Mert én, az új tulajdonos nem engedélyeztem azt, hogy az én vízórámat használják.

2020. okt. 29. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!