Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Keringető szivattyú tartosan...

Ps/5 kérdése:

Keringető szivattyú tartosan üzemeltethető fél feszültségen (110-115v)?

Figyelt kérdés
A veszteséges használaton kívül lehet baja ettől?

#c12 szivattyú
2020. okt. 5. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet!
2020. okt. 5. 12:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Utókeringetésre használnám körülbelül 10 percig a leállás után.
2020. okt. 5. 13:03
 3/9 anonim ***** válasza:
És mér fél feszültségen? Talán a vizet sem nyomja rendesen, vagy el sem indul. És károsodik is.
2020. okt. 5. 14:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Az elektronikus (gyári) utókeringető is 90v körül keringet a leállás után rövid ideig, hogy a hőcserélő ne melegedjen túl és a hővédelem ne kapcsolja le az őrlángot. Nálam tönkrement az elektromos panel és nem kapni olyat mint az eredeti. Ezért amig nem tudok szerezni, mechanikusan oldom meg, relé-trafó-időkapcsoló kombinációval.
2020. okt. 5. 15:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Bocs kimaradt, 90volton alacsony fordulaton, hogy a főégő ne gyulladjon újra.
2020. okt. 5. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha egy termosztát leállítja a rendszert, egy utókeringtetés miatt nem szabad újragyújtania. Sztem időrelének és teljes fesznek jónak kell lennie. Visszagyújtani akkor fog, ha az éppen kikapcsoló termosztát ismét bekapcsol.
2020. okt. 5. 16:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez igy van, de nekem pont az utókeringető áramkőr ment tönkre.
2020. okt. 5. 17:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Az elektronika működik, a termosztát ki-be kapcsol, csak utókeringetés hiányában leold a hő védelem.
2020. okt. 5. 17:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, megoldottam időrelével 1 percig pörgeti leállás után 110V-on, ettől csak nem lesz baja.
2020. okt. 5. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!