A kertemben levö furt kutba leengedett szivattyu miért bug és miért nem jön a viz??
Az összes vizet nem tudja ott kinyomni.Ha búg megszorulhatott,vagy betemette a homok.Milyen szivattyú van bent?
Cső,vagy membrános mélykúti ?
Nem tud oldalt fordulni mert passzol pont a csöbe .Esetleg vizköves is lehet? Nem tudom nem értek hozza.
KB ilyenröl / hasonlorol van szo.
Ez a szivattyú sok vizet tud kinyomni rövid idő alatt.
Ahogy leszívta magáról le kell állítani. Lehet hogy gyenge a kút víz adó képessége . 1 viz csappal csökkenteni kell a kifolyó vizet.
Nem szabad addig szívni a vizet,amig el nem fogy .Ez nem jó a kútnak sem.Szüneteket kell tartani. Jobb lenne 1 tartályba nyomatni,aztán onnan elhasználni.A hideg kúti víz úgy sem alkalmas növények zöld felületének önözésére.
Mekkora kút mélysége ?
Mekkora bent a víz oszlop?
Sajnos azt nem tudom hogy milyen mély a kut
Azt hiszem kb 20 méteres lehet. Azt Sem tudom mekkora lehet bennt a viz.
Mit jelent egyébként az ilyen szivattyuknál a merülési mélység?
Azért kérdezem mert ha uj szivattyut vennék és merülési mélységet 14 métert ir elég -e az a kb 20 méteres kutba?
14 m lehet a vizbe engedni.
Azt kell megnézni hány bár a nyomása.
20 nes kútba legalább 5 báros kell.
nagyobbat sem érdemes venni,mert az sok vizet nyom ki.
víz oszlopot úgy lehet mérni,lengetsz egy kis súlyt,amikor hallod a csobbanást,ott a víz teteje .Ezt jelöld meg.Aztán lassan enged le,aztán mikor nem érzed a súlyt,lent van .Ezt is jelöld .
Vissza húzod,és leméred a távolságot.
Aztán mérjed meg 1 perc alatt mennyi vizet hoz fel.
Tud e 10 percig folyamatosan üzemelni.Mindent ki kell kisérletezni,mennyi szünetet kell közben tartani .
Ha jó víznyerő helyen van a kút,akkor jó az után pótlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!