Beköltöztethetem a fiamat az örökölt lakásba,ha az ingatlan 1/4része az enyém?
Előzmények:
Édesanyánk fél éve meghalt. A testvéremmel megörököltük a lakást.Nekem 1/4részem van az ingatlanból.
A nővérem irrealisan magas áron hírdeti a lakást és nem hajlandó elfogadni az általam felajánlott összeget az ő részére.
Kérdés:
Mivel a lakás üres és csak veszteséget termel, beköltöztethetem a fiamat, hogy ő használja az ingatlant? Jogilag ez rendben van?
Mivel 1/4 része a tiéd, csak az ő általa elvárt összeg 3/4-ét kell kifizesd neki, ha használod.
De ő hány főre hirdeti?
Lehet, reális 3 főre az az ár, de 1 főre sok.
Beszéljétek meg, hogy ha 30 napon belül nem talál megfelelő bérlőt, kivehessétek ti a gyereknek.
Különben hogyhogy neki 3x annyi a része az örökségből?
#3.
Tudom,hogy csak az ő részét kell kifizessem, arra tettem egy, egyébként korrekt ajánlatot, ami így is a piaci ár felett van.
Én nem bérelni szeretném tőle a lakást.természetesen a közműveket fizetném, ahogy most is teszem....
Azért ennyi a részem, mert egy korábbi ingatlan eladásból több pénzt kaptam,mint ő.. mivel mi éppen lakást vettünk a párommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!