Hány órakkor ébredsz reggelente, amikor nincs munka, iskola, vagy bármi, ahová időre kell menni?
(Én írtam, hogy délben kelek.)
Nincs elpazarolva a fél nap, utána fent tudok lenni hajnalig, ugyanannyi ébren töltött órával. Jobban is szeretek éjszaka ébren lenni.
Ha nincs munkaidő akkor is korán kelünk mert minden egyes alvással töltött órát pazarlás ként élünk meg mintha nem is lett volna... Ha hat helyett mondjuk 8:00 kor kelünk úgy érezzük mintha a napnak már a fele elment volna és konkrétan már nincs kedvünk semmihez. Mi szeretünk korán kelni akármilyen furcsa is általában már 10:00 órakor bőven alszunk így a napi 8 óra alvás mindig megvan kipihenten kelünk előző nap akármennyit is dolgoztunk, jó az is igaz hogy még fiatalok vagyunk. Én szeretem a reggelt! -friss levegőt, a napnak az első sugarait, A friss kávé illatát meg úgy chilles kimenni az erkélyre és kortyolni a kávét bámészkodni ahogy szó szerint ébredezik a város 😍általában 8:00 órára járunk dolgozni mindketten a párommal, de mindig 5:30 kor kelünk. És egyből zuhanyzunk reggel, persze WC után :D és utána ki szoktunk ülni kávézni egy órát beszélgetünk stb és csak utána kezdünk elkészülni munkába. Mióta így csináljuk sokkal jobb az életünk, legalábbis mi így vesszük észre magunkon. Sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk vagy már reggel, van egy jó gondolat menetünk és azzal indítjuk a napot pozitívan :)
Amikor lefekszem aludni már alig várom hogy reggel legyen, konkrétan úgy fogom fel az alvást mint hogyha a töltőre raknám a telefonomat hogy megint aktív legyen.
Munkanapokon altalaban 5:30 korul kelek, hevegen meg 6-7 ora kozt. Nem birok sokaig aludni, viszont este hamar elalszok.
En szeretek koran kelni, nincs akkora kanikula, nincs kint forgalom, jo olyankor elmenni pl vasarolni, ilyenek.
A szabadnap is hosszabb igy mintha delig aludnek :D
12:
Na igen, de a felborult idő, a rövid ideig tartó természetes fény okozza a depressziót, aminek egyik jelensége az állandó álmosság, a korán keléssel való probléma. Öngerjesztő folyamat.
Nekem aztán nem okoz depressziót, hogy nem flexel a szomszéd, senki nem hívogat telefonon, nem csönget a postás, nem kiabálnak a gyerekek, nem kell s.o.s. elintézni semmit, nem dübörög a forgalom, ill. nyáron nincs 50 fok.
Számomra sokkal nyugalmasabb, kellemesebb az éjszakai ébrenlét. Szerettem éjszakai műszakba is járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!