Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Reggelente 1 óra séta elég...

Reggelente 1 óra séta elég egy kutyusnak?

Figyelt kérdés
Suli előtt vinném majd le csak nem tudom hogy ennyi elég e neki. du. valamikor kettőkor már letudom vinni viszont vannak olyan napjaim amikor kicsit később (max 1 óra múlva) tudom levinni. Kibírja addig otthon? valószínüleg amíg kicsi lesz és nem tudja tartani addig szüleim is besegítenek, de ugy altalaban kibarja majd otthon?

2014. okt. 23. 10:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden kutya kibír napi 8-10 órát egyedül otthon, megfelelő szoktatás mellett. Amíg kicsi, addig viszont ennyit nem bír ki pisikaki nélkül.

Az, hogy mennyi séta kell neki, a fajtától és az adott kutyától függ.

Az se mindegy, hogy az 1 óra séta pórázos lenne, vagy elengedős, játszós.

2014. okt. 23. 10:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Még én se nagyon tudom a mozgásigényét:D de feltehetőleg olyan közepes lesz
2014. okt. 23. 10:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Persze azt tudom hogy kicsiként nem bír ki sokat:) azt meg is írtam, hogy addig a többi családtag segít
2014. okt. 23. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Reggel én egy 20 percre viszem le, mivel rövid szőrű, és főleg télen kellemetlen neki, bár leírom tökös kutya, nem fázik. Majd délben ha hazaérek, maximum 14 órakor már megint leviszem ugyanígy egy 20-30 percre. Majd később kora estefelé megyünk hosszabb 1,5-2 órás mozgatásra. Ha úgy nevelitek, szoktatjátok, akkor bírja az, sőt ahhoz igazodik a kis szervezete is
2014. okt. 23. 10:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) neked milyen.kutyád van?
2014. okt. 23. 10:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Nagyban függ attól hogy mekkora a kutya, hiszen ha az arányokat nézzük, egy nagy német dognak vagy egy energikus border collinak napi egy óra bizony nagyon kevés. De egy yorkinak vagy egy francia buldognak lehet hogy még sok is

Az elején fontos, hogy csak annyit sétáltasd, amennyit elbír! Ha keveset sétáltatod, nem lesz szocializált, nem lesz erős izomzata, ha túl sokat, akkor meg diszpláziás lesz. Ha séta közben lefekszik, nem akar jönni, azzal jelzi hogy elfáradt, nem bírja tovább, ezt persze csak kölyökként csinálja, felnőttként jobban fogja bírni.

2014. okt. 23. 11:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Olyan németjuhász labrador keverék lehet. nem napi 1* fogjuk levinni hanem 3-4*
2014. okt. 23. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Jaaa hát akkor az már nem napi egy óra! Ezek energikus, mozgékony kutyák, de kölyökként szerintem elég a napi egy óra. Mennyi idős? Ha nagyon picike, most még csak az a fontos hogy felfedezze a világot, aztán később lehet nagyobb távokra is elvinni. De ha leül és tiltakozik, ne erőltessétek a sétát, inkább kézben vigyétek haza, mert kopnak a porcok és diszpláziás is lehet.
2014. okt. 23. 13:13
 9/10 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A kölyök-fiatal kutyákat elégé le kell fárasztani, főleg szellemileg ahhoz, hogy a melóidőt nyugiban töltsék...de még így is lehetnek megkóstolt cuccok :D

Később, ha már jól nevelt, kicsit alkalmazkodott, megszokja azt is, ha reggel 15-20 perc eü-i séta van, és melód után, délután-este van a nagy mozgatós kiruccanás :Ö

2014. okt. 23. 18:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) és mondtam már h nem csak napi egy óra:D délután többször is leviszem és lesz egy jókis játszós idő:)
2014. okt. 25. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!