Szerintetek lemondjam a mindenkori álmomat, hogy saját kertes házat tudjak majd egyszer venni?
Sziasztok.
Gyerekkorom óta az az egyik nagyobb álmom, hogy vehessek magamnak saját kertes házat valahol egy kis csendes faluban vagy vidéken. Nem sokat kutattam utána, hogy mennyibe kerülhetnek a kisebb kertes házak vidéken, de mikor mindig említem ezt itthon mindig ilyen lekezelően reagálnak rá. Pl: egy ilyen ház felújítása, cseréptörés, kert rendben tartása, fal beázás stb de én ezekkel nyilvánvalóan számoltam mikor ezen gondolkoztam de mégis mintha azt akarnák, hogy haggyam a fenébe, nem éri meg. Tegyük fel, ha úgy keresnék, hogy pár hónap alatt összegyűlne egy millió forintom, persze kisebb költésekkel a mindennapokra akkor pár év alatt csak összejönne önerőből egy összeg a házra vagy túl képzelem? Semmilyen ház nem érdekel igazán, annyira mint a kertes ház szép kis hangulatos kerttel, virágokkal, gyümikkel és hintaággyal. Persze az egy dolog, hogy ha meg van a házra a pénz, utána még kéne pár millió a ház körüli munkákra is mint amiket írtam korábban. Én személy szerint, nem tartom lehetetlennek, egyszer már kerestem eleget, hogy pár hónap alatt összejött volna az egy millióm de akkor persze nem terveztem előre. Egy millió igaz semmi kb egy rendes ház árához de szép lassan sikerülhetne. Én nem vagyok oda a hitelért, de ha úgy állok, hogy már csak pár milla kellene hozzá akkor talán megendegem a hitelt is magamnak. Hallottam, hogy a viédki házak olcsobbak mint a városban ez mennyire igaz? Ja és ha már megvan a házikóm elméletben persze :D akkor kifesthetem akár milyen színre a falait kívülről pl. rózsaszín vagy zöldre? Meg milyen szerintetek egyedül lakni egy kertes házban, pesrsze néha azért át hívnám a barinőmet oda de szeretek önmagam elleni itthon is, néha már el szeretnék itthonról menni, nem csípem már a fővárost. Zajos, büdös, rohanós. Vidéken meg friss a levegő, madárcsicserég reggelente, kellemes közérzet. Nyaralónkban miindig élveztem ezt. Sajna már az nincs meg. Szeretnék mindent megtudni a ház vásárlásról, hogy kell nekifogni, mit kell tenni, hogy ne vágjanak át, egyszóval mindent egy kertes házról :D. Bocsi helyesírási hibákért, vacakol a billentyűtetem. Ja és ha van itt valaki aki teljesen önerőből vett kertest az is légyszi írja le miket tapasztalt, milyen változást tapasztalt. Előre is köszönöm a válaszokat. 23l.
2 millióért valami keleti határ melletti zsákfaluban kapsz házat, vagy egy elcigányosodott helyen ahol megkeserítik a mindennapjaid.
Vagy olyan házat, amit jobb elbontani mint több milliókat ölni bele azért, hogy élhető legyen.
Hidd el, nem elrettenteni szeretnélek. 34 éves vagyok, kb. 10 éve családi ház felújításban dolgozom egy kisebb csapattal.
Tudom hogy mik a hátulütői egy 2 milliós háznak. Olyan "rejtett" hibák ami egy laikusnak eszébe sem jutna.
Pl. falazat utólagos vízszigetelése instant benyel 1-1,5 milliót aminek semmi látszatja, de konkrétan tényleg semmi, csak annyi hogy nem rohadnak tovább a falak.
És akkor még hol van a többi...
Szóval ilyen 2 milliós házakban még véletlenül se gondolkodj, vagy minimum fizess egy statikusnak vásárlás előtt egy szakvéleményért.
Legutóbbi ilyen eset mikor egy fiatal házaspár vett egy régi polgári házat (nem lakást).
14 millióért vették Pest megyében egy elég szép sétáló utca és park közelében, abban a tudatban, hogy milyen jó üzletet csináltak.
A környezet és a hely varázslatosan szép, tényleg örömmel élne ott az ember.
Aztán beütött a krach, mire véget ért a felújítás (másfél év) 26 millió ment el a házra.
Olyan hibák és anomáliák jöttek elő, amit fényképről de még helyszíni szemléről sem lehetett volna megállapítani.
Csak a bontás közben derültek ki.
És ez a 26 millió nem csak a "luxusra" ment el, hanem konkrétan arra (is) hogy az épület ne dőljön össze.
Én is kertes családi házban élek, imádom, semmi pénzért nem hagynám itt. 2016-ban 8 millióért újítottam fel egymagam munka mellett a házat.
Ebből a 8 millióból kb. 1,5 millió ment el munkabérre a különböző szakembereknek (nyilván volt amihez nem volt szerszámom és tudásom, ahhoz szakembert hívtam), a többi mind anyagköltség.
Ha a nagy részét nem én csináltam volna, akkor simán benne lett volna 15 millióba ez a projekt.
Sima mezei 80-as években épült családi kecó, semmi extra.
Szóval ez szép és jó, mármint az elképzelésed. Csak sajnos a valóságban ez korántsem így működik.
Itt nem a fűnyíró és a kapa lesz az anyagi tétel.
Valamelyik nap volt egy kérdés, ahhoz linkeltem be ezt a képet: [link]
A jobb oldali zöld tetős házat 2,5 millióért árulják, Fejér megye Bp-től 30km-re lévő városban.
Vajon miért nem tudják eladni hosszú évek óta?
És ez a hely nem egy zsákfalu, gyakorlatilag Bp agglomerációja.
Pár kilométerrel odébb hasonló kaliberű családi házak mennek el 15-20 millióért.
Szóval tényleg hagyd ezeket a 2 millás házakat.
Vagy élhetetlen a környezete, vagy simán egy pénztemető.
"hát igen, 2 milla az elég cinkes, de ha többet félre teszek és egy normálisabb házat néznék szerintetek?"
És még mindig az 1-es vagyok :-)
No, kérdező, akkor már megérte, hogy "kötözködtem", mert elkezdesz leszállni a földre és reálisan gondolkodni :-)
PONTOSAN TUDOM, hogy 2 millióért milyen házakat lehet kepni - ÉS HOL - ugyanis már kb. másfél éve nézegetem a HÁZ árakat.
És továbbra is tartom, hogy sehol nem írtam, hogy ne vegyen, ne valósítsa meg az álmát, csak feltettem néhány kérdést, hogy utánanézzen, gondolkodjon, hogy mivel jár egy ház fenntartása.
"de ha belegondolok pesten is akadnak ilyen "vidéki" részek ahol lehet találni kertes házaz igaz?"
Igaz, kérdező, csak azok azért már sokkal húzósabb áron vannak.
Egyébként maximálisan átérzem az álmodozásodat - én is mennék vidékre (szintén főváros) - csak én azt is tudom, vidéken milyen rossz a tömegközlekedés.
Nem kell messzire menni, Pest megyei település, egyik nap este 6-kor kezdődött egy számomra kedves énekesnek az előadóestje és azért nem tudtam elmenni rá, mert a településről 6-kor elmegy az utolsó busz a városba és onnantól semmi. Tehát elmentem volna az estre és ott ragadok a településen (kis település, még szálloda sincs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!